szerelem kibeszélő Matiszkó Melinda magazin párkapcsolat kapcsolat szakítás
Alapvetően mindig is komoly kapcsolatra vágytam. Mégis előfordult, hogy az első éjszaka lett egyben az utolsó is. Vagy a nagy lángolás nem tartott tovább két hétnél.

Hosszabb távon gondolkodtam, de - főleg a kezdeti szárnypróbálgatások idején - mindig olyan partnert választottam, akinek teljesen más elképzelései voltak egy kapcsolat működéséről. Súlyos éveket fizettem azért, mert nem vettem észre az egyértelmű jeleit annak, hogy már megint mellényúltam... Pedig vannak kapcsolatgyilkos szokások, amiket jobb időben felismerni.

1. Megbízhatóságból 1-es

Mindegy, hogy abban "füllentünk" a párunknak, hogy jól áll-e az a ruha neki, vagy abban nem mondunk igazat, hogy kivel töltöttük a délutánt. Ha nincs meg az őszinteség, a bizalom, akkor nincs mire építkezni. De nem csak a hazugságokról van szó...

Előfordult már, hogy az aktuális pasid sms-ben közölte: kicsit túltolták a hétvégét a haverokkal, segítsd már ki a hónap végéig, mert cigire sem maradt pénze? Havonta bejelenti, hogy felmond a munkahelyén, mert unja, és nem talál benne kihívást? Nem kell megerőltetned magad ahhoz, hogy felidézd az utolsó alkalmat, amikor napokig nem volt elérhető?

Az összeköltözés, közös élet tervezése előtt érdemes néhány gyakorlatiasabb szempontot is figyelembe venni. Például, hogy van-e munkája, vagy hogyan kezeli a pénzügyeit.

Forrás: Shutterstock

2. Veszélyes exek

Mindenkinek más a meggyőződése arról, hogy az exek jelenléte bekavarhat-e egy kapcsolatba. Biztos lehet ezt a helyén kezelni, de ha téged egy picit is zavar, hogy a kedvesed a volt párjával barátkozik, az a későbbiekben visszatérő konfliktus lehet köztetek. Főleg, ha rendre utólag derül ki, hogy a baráti bulizgatásokon minimum egy exbarátnő jelen volt. Sőt, heti szinten beszélgetnek telefonon, még a rád vonatkozó témákról is. Vagy ha éppen összevesztetek, hozzá megy "vigasztalásért".

3. Önzőség

Eleinte lenyűgözött, hogy mennyi mindent tanulhatsz a párodtól. Új sport, új hobbi, új élmények. Tetszik, hogy ennyire beenged az életébe. Mindezt úgy, hogy rólad nem kérdez semmit...Mindig azt csináljátok, amit ő akar, nem kíváncsi a véleményedre, kész tények elé állít, mindenről ő dönt. Lehet, hogy úgy érzed, végre egy igazi, határozott férfit találtál, és talán egy ideig kényelmes ez a felállás. De mire feleszmélsz, te már rég nem vagy sehol a kapcsolatban. Csak ő van, és az ő igényei. Ha pedig kiakadsz ezen, téged hibáztat.

+ 1. Manipulációk


Szeretnéd megbeszélni vele a problémákat, de ő csak azt hajtogatja, hogy megváltozik. Igazából minden, amit mondtál, az egyik fülén be, a másikon ki. Legközelebb már azzal fenyegetőzik, hogy ha elhagyod, neki vége. Miattad próbált jobb ember lenni, és ha te is feladod, ő minek folytassa tovább?! Látszólag tőled teszi függővé az egész létezését, miközben érzelmileg nyomást gyakorol rád. Ez minden, csak nem egészséges kapcsolat!

Minden kapcsolatban érdemes mérlegelni időnként. Hallgassunk a megérzéseinkre, mert az mindig jelzi, ha valami nem stimmel! Ha pedig valaki mellett többet sírsz, mint nevetsz... akkor ideje továbblépni!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.