szerelem válás párkapcsolat házasság
Bátorság kell ahhoz, hogy azt az életet éljük, amelyiket szeretnénk, hogy ne alkudjunk meg. Hogy ki merjük mondani, "szeretlek", akkor, amikor először érezzük. Ahogyan ahhoz is, mikor végleg elengedjük valakinek a kezét.

Bátor szívvel és lélekkel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy a kifogások helyett döntéseket hozzunk - akár azt, hogy másodszor is megpróbáljuk. Nemcsak nyitni valaki felé, nemcsak mélyen érezni iránta, hanem engedni, hogy az életünk szerves részévé váljon, hogy a társunk, szerelmünk, bizalmasunk lehessen.

Hiába mondtuk ki egyszer, hogy vége, és innentől kezdve kizárólag a mi szabályaink szerint engedjük, hogy valaki az életünk kísérője legyen. Egyszer csak megjelenik, édesen ledönt minden gátat, áttör minden erődítményt, melyet magunk és a szívünk köré építettünk, és olyan finoman szeret minket, hogy nem tudunk ellenállni neki.

Mindenki szakított már. Átérezte, milyen, ha vége egy párkapcsolatnak. De egy válás után újra őszintén kimondani az igent egészen más.

Sok nőt ismerek, akik megtették, én pedig csodálattal tekintek rájuk. Mert ehhez hatalmas bátorság kell. Aki a válás mellett döntött, az nagyon sokszor csalódott, és sokat próbálkozott előtte. Igyekezett megbeszélni, rendbe tenni a kapcsolatot, maga vagy a gyerekei miatt.

Számos álmatlan éjszaka és reménytelen reggel után döntött úgy, hogy nem ezt az életet választotta, mikor igent mondott a férjének, és válni akar. Az igennel nem arra bólintott rá, hogy tönkre kell mennie és élete végéig szomorúnak lennie. Ám a többiek sajnálkozó, vagy éppen ítélkező tekintete után is fel kell állni, kitartani, majd tovább hinni abban, hogy talál még valakit, akit szerethet.

Forrás: Shutterstock

Minden emberbe bele van kódolva a remény, hogy nem egyedül kell leélnie az életét.

Nem tudom, pontosan mi zajlik ilyenkor a nőkben, hiszen a belső vívódásokat, bizonytalanságokat nem éreztem. Azt viszont látom, hogy van, aki tényleg képes arra, hogy másodszorra is teljes lényével higgyen és szeressen. Talán az ad neki erőt, hogy megtapasztalta a rosszat, a szomorúságot, és egy teljesen másik lista alapján választott másodszorra párt magának.

Már nem azok a dolgok fontosak számára, mint az elsőnél, mert idősebb és tapasztaltabb lett. Felismerte, hogy milyen tulajdonságokat nem bír elviselni, milyen tekintetre, szavakra vágyik. Ha pedig ezeket kapja egy férfitől, akkor a szíve azt kéri tőle, hogy adjon egy esélyt annak, aki ilyen kedvesen közeledik felé. Hogy több, vagy éppen kevesebb időre van-e szükségük ahhoz, hogy eljussanak az igenhez? Nem tudom.

Csak azt, hogy sokszor a második házasság valóban életre szóló lesz. Minden csalódás, átzokogott éjszaka és millió könny ellenére, ami az elsőnél a földre hullott.

Csodálom azokat, akik megpróbálják, mert bátrak, magabiztosak, nyitottak a világra és arra, hogy szeressék őket. Tudják, mit veszítettek, ahogyan azt is, mit nyerhetnek egy olyan partner mellett, aki azt nyújtja számukra, amire valóban szükségük van. Ők valóban önmagukért és nem mások elismeréséért, elfogadásáért élnek. Tántoríthatatlan, bátor nők.

Még többet szeretnél belőlünk?
Gyere és iratkozz fel a kiBESZÉLŐK youtube csatornára! Izgalmas témák, aktualitások, vélemények és szórakozás egy helyen. ;)Forrás: She.hu

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.