halál gyermek Herczeg Zsuzsa szülő fájdalom
Élt egy évet. Élt egy napot. Élt egy hónapot - olvasom, miközben egy olyan parcella mellett sétálok el a temetőben, amely telis-tele apró lelkekkel. Fájdalmasan kevés időintervallumok. Néhol fénykép is díszíti a síremlékeket.

Szívfacsaróan fiatal, angyali gyermekarcok. Egy szőke, magas férfi plüssmackót helyez az egyik sírra, majd belekarol a feleségébe. Megsimogatja a fáradt arcú nő görnyedt vállát, mely az utóbbi időkben kibírhatatlanul nehéz terheket hordozhatott. Egy kisgyermek összes szenvedésének és egy anya minden küszködésének nehézségeit cipelhette hosszú hónapokon, esetleg éveken keresztül.

A picinyke földhalom alatt nyugvó gyermek épp ma lenne három éves - az általuk meggyújtott gyertyák számából ítélve. Óhatatlanul is elfacsarodik a szívem. Ez a parányi földkupac csak az, ami jelzi, Máté Tomika két évre ennek a házaspárnak a gondjaira volt bízva ezen a Föld nevű bolygón. Hallom, ahogy a nő halkan azt suttogja: "Ne félj, ez a maci akkor is vigyáz rád, ha apa és anya nem lesznek itt."

Mérhetetlen fájdalmat látok a szemükben, és óhatatlanul is arra gondolok: vajon mi célja volt Tomika életének?

Úgy gondolnád, azért lettél a Földre küldve, hogy gyermek lehess, majd felnőve nagy, vagy kevésbé nagy dolgokat vihess véghez, gyermekeket nemzhess, majd azoknak a gyermekeit is féltő gonddal dédelgethesd. Aztán majd csak idős korodban - ha már megtetted, amit kellett - mondj búcsút. Az elmúlást ekkor is nehéz elfogadni, ezért még érthetetlenebb, hogy miért kellett egy céljait még be nem teljesítő gyermeknek ilyen korán feladnia azokat.

Forrás: Shutterstock

Miért nem adatott meg ezeknek a szülőknek, hogy ahogy az élet rendje kívánná, a gyermekük temesse el őket? Mi alapján szelektál a Teremtő? Olyan kérdések ezek, amelyekre sokan keresik a választ. Azt, hogy kinek a hite milyen magyarázatot ad, attól függ, miben talál megnyugvást. Azt azonban senki sem vitathatja, hogy a csöppség életének célja kellett, hogy legyen. Mert az lehetetlen, hogy csupán céltalan vándor légy ezen a bolygón.

Küldetése volt, ebben biztos vagyok. Valamit taníthatott ennek a párnak, és ezt a tudást sohasem tapasztalhatták volna meg nélküle. Határtalan szeretetet, elfogadást, törődést, önfeláldozást mindenképpen.

Minden teremtmény egyedi és megismételhetetlen, ezért nem véletlenül küldték őt éppen hozzájuk az égiek. Hogy miért csak ennyi idő adatott számukra, ezt csak odafenn tudhatják. Az azonban bizonyos, hogy nem céltalanul jössz erre a világra. Bármikor is mész el, azzal az idővel sáfárkodsz, ami adatott neked. Ez alatt olyan hatást gyakorolsz másokra, akár idegenekre is, hogy nem múlsz el nyomtalanul.

Biztos, hogy ez a kisgyermek is jó néhány ember életét változtatta meg, és hozott fényt az életébe. A kacagásával, az ölelésével, a gyermeki tisztaságával tette gazdagabbá a Földet. Apró csillagként pedig már ő is ott ragyog az égen több milliárdnyi társával együtt. Onnan világítanak rád, és fényt mutatnak az éjszakában. Mindenkinek vannak ilyen ragyogó csillagai. Ezért, ha most egy csillagfényes nyári éjszakán feltekintesz az égre, talán neked is eszedbe jut, mit tanítottak neked.

Lelkisegély Szolgálat elérhetőségei:

Ingyenesen elérhető zöld szám mobilról és a legtöbb szolgáltatótól: 137-37

Normál díjas vonal: +36 1 329 33 80

SKYPE mindennap 18-23 óráig: "segelyvonal"

Chat: http://chat.hatter.hu, hétfőn és szerdán 18-23 óráig

Email: lelkisegely@hatter.hu

Még többet szeretnél belőlünk?
Gyere és iratkozz fel a kiBESZÉLŐK youtube csatornára! Izgalmas témák, aktualitások, vélemények és szórakozás egy helyen. ;)Forrás: She.hu

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.