párkapcsolat Lippai Flóra megcsalás félrelépés megbocsátás
Petra fájdalmasan összeráncolta a szemöldökét. Legtehetségtelenebb tanítványa, Hanna, a változatosság kedvéért ismét félrenyomott egy billentyűt a zongorán. A lány apja elnézően mosolygott. Amíg a kislány háttal ült nekik, összekulcsolt kézzel hallgatták a darabot.

Dühös, agresszív kopogás szakította félbe Hanna játékát - a lány tüstént felpattant, fonott, fekete copfjai csak úgy libegtek utána. Az édesanyja jött érte. Lejárt az apás hétvége. A nő most is, mint mindig, jeges pillantással és egy érzelemmentes "sziasztok"-kal köszönt, ám a lánya láttán megenyhült. Kínos helyzet volt ez mindenki számára, de másfél perccel később Petra és Viktor végre kettesben maradtak.

A férfi szó nélkül a konyha felé vette az irányt. Petra egy ideig még legeltette a szemét Viktor tökéletesen kerek fenekén, aztán utána indult. A férfi egy üveg Baileys-t vett elő. Nem kellett volna, Petrát kirázta a hideg. Ezt itták mindig Balázzsal, a férjével. Olykor-olykor észbe kapott, hogy múlt időben beszél róla, pedig még együtt voltak. Együtt? Párkapcsolat? Újra kéne definiálni ezeket a fogalmakat...

Mert a házasságban elvileg a két fél házaséletet él, aminek köztük idestova hat hónapja nyoma veszett. Egy kapcsolatban elméletileg szokás csókolózni. Petra legutóbb talán egy hónapja kapott egy félrecsúszott szájrapuszit. És persze az sem baj, ha a pár együtt él, egy ágyban alszik.

Balázst már lassan egy éve kirendelték Németországba. Kezdetben kéthetente hazajárt, aztán már csak havonta. Akkor is egy hulla fáradt zombit kapott a szerelme helyett. Pedig amikor az oltárnál kimondta az igent, abba benne volt a szíve össze lüktetése. Sohasem volt biztosabb semmiben. De most már nincs kit szeretni... Hiába vásárolta fel a fél szexshopot, hiába a sok masszázs, a rengeteg értő, figyelmes hallgatás. Egy új helyzetben találta magát, amire semmi befolyása nem volt.

Forrás: Shutterstock

Viktor két hónapja toppant be hozzá a lányával privát zongoraórára. Nem volt szerelem első látásra, de órák után mindig megvendégelte őket egy kávéval, szörppel vagy kakaóval. A gyors kávékból pedig fél órás, órás beszélgetések lettek.Petra előtt egy elvált, szeretetéhes férfi képe rajzolódott ki, a szigorú, mélybarna tekintet mögött pedig felsejlett egy törékeny egyéniség. Mind többet és többet akart tudni a férfiról. Azon kapta magát, hogy minden gondolatában ott van.

Egy hónapja kapta az első üzenetet tőle, ami mindent megváltoztatott. "Nincs itthon a lányom. Gyere át." És onnantól kezdve nem volt megállás. Viktor egy év kínzó magányát csillapította éjszakáról éjszakára. Petra pedig azt érezte, újra van élete. Megőrjítette Viktor illata, dús, fekete haja, megértő tekintete. Végre nőnek érezhette magát, nem csupán egy legjobb barátnak.

Ennek ellenére valahányszor Balázs hazaért, megundorodott magától. Persze egy darabig a félelem maradt az erősebb, és szinte csomót kötött a nyelvére. De szerette a férjét. Nem értette, hogy volt képes mégis más férfival összebújni, mert szerette. Ezért az egyik hétvégén, mikor Balázs ismét hullafáradtan, használhatatlanul tért haza, dühösen letépte az ujjáról a jegygyűrűt, és mindent bevallott. Mindketten keservesen zokogtak - percekig vagy órákig, nem tudták volna megmondani. Petra teljesen elgyengült a sírástól, a szíve helyén valami gyenge, alig pumpáló szervet érzett csak.

És mégis... tudták, hogy ők összetartoznak. Mikor Balázs megfogta a kezét, a nőben ismét felsejlett valami régi, ismerős érzés. Hazatért. Hazatért hozzá. A férfi megígérte, beszél a főnökével és hazajön - ha máshogy nem, hát felmond. Petrában sem maradt több kétség, ki az igazi társa, akivel még boldog évtizedeket fog leélni a legnagyobb összetartásban. Csak meg kell javítaniuk, ami elromlott.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.