2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
kutya szerelem hűség párkapcsolat ismerkedés Ungai Ági
Egy monoton hétköznap Lilla épp busszal tartott hazafelé a munkából. Nekidöntötte a fejét az ablaknak és az eget kémlelte. Odafent a sötétszürke és a fehér felhők pont úgy veszekedtek egymással, mint ahogyan ő az exével hónapokon keresztül.

De végre lezárta a kapcsolatot, és erre nagyon büszke volt. A lelkét viszont darabjaira szedte szét az elmúlt időszak. Pirosra váltott a lámpa, a jármű megállt. Lilla kibámult a busz esőcseppekkel pöttyözött ablakán, és észrevette az óriásplakátot az út szélén. Egy foltos kiskutya nézett rá szomorú szemekkel a hirdetőtábláról. "Fogadj örökbe!" - szólt a felirat.

Gyorsan előkapta a mobilját, hogy lefotózza a felhívást. Kicsit elmosódott lett a kép, de az állatmenhely címét és telefonszámát azért ki tudta olvasni. A lámpa váltott, és a busz elindult. Lilla a kezében szorongatta a telefont, és hol a fotóra pillantott, hol pedig az elsuhanó utcákat figyelte.

Olyan régóta szeretett volna egy saját kutyát! De a volt párja nem engedte. Mindig azzal érvelt, hogy egy kutya nem való nekik. "De ennek vége! - mosolyodott el a lány. - Többé nem dönti el helyettem, hogy mit tegyek!"

Alig várta, hogy végre hétvége legyen. Izgatottan lépett be a menhely kapuján. A kennelek felé indult. Az egyik rács mögüli sarokból egy szomorú barna szempár nézett rá. Lilla leguggolt és beszélni kezdett a félénk kutyához. A négylábú lassan elindult a látogatója felé, megszagolta, majd nyalogatni kezdte a lány kezét a rácson keresztül. Hirtelen árnyék vetült rájuk, és egy mély hang szólalt meg:

-Látom, összebarátkoztatok!

Felnézett, és egy jóképű férfit pillantott meg. Érezte, hogy a szíve hevesebben kezd verni. Kezet nyújtottak egymásnak.

- Szia! András vagyok. Én vezetem ezt az állatmenhelyet. Ő itt Villám. Onnan kapta a nevét, hogy villámgyorsan megharapja azt, akit nem kedvel. De látom, téged megszeretett - és olyan mosollyal nézett, hogy a lány belepirult.

A délután észrevétlenül elszaladt. Beszélgettek a kutyákról, a munkájukról, és arról is, hol tart éppen az életük. Eközben Villám vidáman szaladgált a lábuknál, de pár méternél messzebb egyszer sem ment a lánytól.

Forrás: Shutterstock

Egy hét múlva Lilla újra a menhelyen volt. Mindent előkészített otthon Villám érkezéséhez, mégis szomorúság költözött a szívébe. Rengeteget gondolt Andrásra az elmúlt napokban. Olyan természetes volt mellette lenni, beszélgetni vele, hallgatni őt. Ha elhozza magával az örökbefogadott kutyáját, talán sosem látja többé a fiút. Villám a magasba ugrált, amikor meglátta az új gazdit. A szomorú barna szemek most már élénken csillogtak.

- Eljött hát a nap... - sóhajtott András. - Képzeld, pár napja járt itt egy férfi. Az exed. Onnan tudom, hogy mutatott rólatok egy közös képet a telefonján. Azt mesélte, hogy ki akar békülni veled. Úgy gondolta, hogy ha beállít egy kutyával, majd újra összejöttök.

- Hiszen sosem szerette az állatokat!

- Tudom.

- Honnan tudod?

- Olyan vagyok, mint Villám. Megérzem, hogy ki a jó ember.

A lány elpirult, András pedig folytatta:

- Amikor megveregette a vállamat, és azt mondta: "biztosan te is tudod, haver, hogy a kutyák mekkora csajmágnesek", már tudtam, mit kell tennem. Felsoroltam, hogy milyen kötelezettségekkel jár egy állat örökbefogadása. Utána odavittem őt Villám ketrecéhez. Gondolhatod... majd szétszedte a rácsokat, úgy ugatta. Megkérdeztem tőle, hogy gondját tudná-e viselni ennek a kutyának. Hitetlenkedve rám nézett, és visszakérdezett, hogy normális vagyok-e. Ekkor mondtam neki, hogy ezt a kutyát a volt barátnője fogja hazavinni, mire dühösen sarkon fordult és elviharzott.

Lilla széles mosollyal hallgatta Andrást.

- Apropó... szeretnék tőled valamit kérdezni... - folytatta a férfi. Rá nem jellemző módon most nagyon zavarban volt. - Esetleg eljönnél velem egy randira? Természetesen Villámmal együtt.

A kutya eközben folyamatosan csóválta a farkát a lábuknál, és csillogó gombszemeivel nézte őket. Talán érezte, hogy hamarosan igazi családban fog élni.

Ungai Ági novellája

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.