házasság cseléd férj feleség Zavada Janka kiszolgálás
Szilvi hatalmasakat nyújtózva kászálódott ki az ágyból hétfőn reggel. Jött a szokásos procedúra, minden nap ugyanaz a szeánsz. Felébred, a konyhában már várja a lefőzött, gőzölgő olasz kávé.

Szigorúan cukor nélkül, egy tejszínnel. Miután selyemköntösében ücsörögve elszürcsölte az energiát adó nedűt, bevonult a fürdőbe. Hosszabb készülődés után tökéletes hajjal és sminkkel lépett ki onnan. Következett a gardrób, mint úti cél. Hümmögve nézegette a szebbnél szebb ruhákat, és nehezére esett kiválasztani, melyiket vegye fel.

Addig-addig szemezgetett, míg az órájára pillantva észrevette, hogy késésben van. Eközben a férje türelmesen várt a konyhában. Megcsinálta a reggelit, elolvasta a híreket, nyomott egy kis Candy Crush-t a telefonján.

Csabi nem volt egy hirtelen haragú ember. Inkább a harmónia szigete volt, mintsem egy kitörő vulkán. 6 éve voltak házasok Szilvivel. A lány a kezdetek kezdetén közölte a férfival: "Az én férjem ne várja el, hogy kiszolgáljam! Megvan a magam életstílusa. Nem vagyok hajlandó főzni vagy takarítani. Inkább túlórázok néha és kifizetem a bejárónő díját.

Számomra fontos a karrierem, és nem fogom eldobni csak azért, mert szerelmes lettem. Éveken keresztül keményen küzdöttem, hogy eljussak idáig. Megbecsülnek és elismernek a munkahelyemen, én vagyok a cég első női - és egyben legfiatalabb - vezetője. Tudod te, mennyi áldozattal járt, hogy mindezt elérjem?

A másik pedig, hogy a külsőmre nagyon vigyázok. Nem eszem meg akármit, és elképzelhetetlen, hogy ne legyen időm edzeni. Szóval a gyerek témát is át kell majd beszélnünk. Ha azt akarod, hogy szexi és sikeres feleséged legyen, akkor elfogadsz ilyennek. Ha nem tudsz ezzel megbirkózni, jobb lesz, ha nem fecséreljük egymás idejét."

Csabit sokkolta a hirtelen rázúduló információáradat. Szerencsétlennek megszólalni sem volt se ideje, se lehetősége. De imádta ezt a lányt. Tudta, annak ellenére, hogy néha igazi sárkányként parancsolgat, van egy gyengéd és szeretnivaló oldala. Nem akarta elveszíteni, így aztán egy félmosolyt eleresztve bólogatott.

Ám a házasságuk évei alatt egyre fogyott a türelme, és egyre kevésbé volt ínyére az egykori egyezség. Éveken keresztül várt és várt, hátha történik valami csoda. Mostanra már úgy gondolta, ideje tenni valamit az ügy érdekében. Ezért egy este bepróbálkozott a nőnél.

- Szívem, nem csinálnál valami vacsorát?

- Miért, Ildikó nem főzött semmit? Szerintem ott van a hűtőben - húzta fel Szilvi a szemöldökét.

- Főzött, de most szeretnék valami olyasmit enni, amit a feleségem készít.

Forrás: Shutterstock

- Hát, arra várhatsz édesem - nevetett hatalmasat a nő. - Tudod, hogy nem főzök. Nem azért, mert nem tudok, hanem mert nem látom értelmét. Felvettünk egy lányt, aki minden házimunkát megcsinál. Hihetetlenül finoman készíti az ételeinket, miért változtatnánk? Amúgy is ma voltam körmösnél. Nem teszem tönkre az eredményt, mert neked épp agymenésed van. Ha nem jó a hűtőben lévő kaja, rendelj magadnak valamit!

- Mi lenne, ha csak egyszer az életben úgy viselkednél, mint egy igazi feleség? Aki kimutatja, hogy szereti a férjét? Nem kezd el parancsolgatni és nem aláz porig minden alkalommal, amikor kedve szottyan hozzá? - üvöltötte dühösen a férfi. Szilvi értetlenül nézett rá.

- Beléd meg mi ütött?! Úgy viselkedsz,mintha nem tudnád, mi a rend itthon. Az bezzeg tetszik, mikor egy sztreccsruha tökéletesen illeszkedik az alakomra. Akkor nem panaszkodsz, mikor a fizetésem érkezik a bankszámlánkra. Vagy amikor a haverjaid nyálcsorgatva veregetik a vállad, hogy milyen dögös a feleséged... Mit akarsz még tőlem? Ennyi sem jár nekem? Hogy ne kelljen még itthon is güriznem és kiszolgálnom téged?

- Tudod, néha többet számítanak a tettek, mint a külső. Lehet, hogy tökéletes alakod van, lehet, hogy hihetetlen jól keresel és sikeres a karriered. De feleségként elbuktál - csukta be maga mögött a bejárati ajtót Csabi. És vissza sem ment többé...

Szilvi történetet Zavada Janka jegyezte le.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.