bűntudat férj Lippai Flóra megcsalás érzelem érzékiség
Hajnali fél kettő is elmúlt már, de vele akár reggelig is maradtam volna a kávézómban. Pedig alig ismertük egymást. Talán 6-7 órája? Mégis azt kell, hogy mondjam: közelebb kerültem hozzá, mint máshoz egy élet alatt.

Nem volt egy forgalmas nap - a kassza kongott az ürességtől, a legjobb felszolgálónkat, Leilát is könnyű szívvel hazaengedtem. Legszívesebben én is otthagytam volna a sok undok süteményt és egzotikus kávébabot a fenébe - de a nyitvatartási időnek még én sem mondhatok ellent. Kéretlenül is rám telepedett a férjem által csak "szürke hisztinek" nevezett állapot: még nem okádtam tüzet, de már mosolyogni sem volt erőm.

Fél füllel hallottam, hogy újabb vendég toppant be - húsz perccel zárás előtt. Mikor máskor...? Amekkora szerencsém lesz, egy akadékoskodó banya vagy egy "vicces kedvű" tinédzsercsapat áldozata leszek - gondoltam.

Azonban egy középkorú férfi lépte át a küszöböt. Azaz, hogy talán előbb a kisugárzása toppant be, és csak azután ő. Mosolyogva biccentettem. Az idegen egy átázott, barna szövetkabátot hámozott le magáról - annyira a gondolataimba süllyedhettem, hogy észre sem vettem, odakint zuhog.

- Egy cappuccinót szeretnék kérni - mondta kellemesen mély hangján, miközben kabátját a fogasra akasztotta. Hanyagul hátracsapta csuromvizes haját. A pulóvere sem volt épp teljesen száraz.

- Ott, a hátsó sarokban két radiátor is van egymás mellett - vetettem oda, miközben épp habosítottam a tejet. - Mire megissza, megszárad. 550 forint, ha más nem lesz.

- Kettőt kérek - vágta rá a férfi, miközben félreérthetetlenül rám pillantott. - A vendégem.

Nem ez lett volna az első alkalom, hogy egy betérő idegen "hátha" alapon meghív a saját kávézómban. 38 évesen szerencsés genetikával még bőven lehet szép az ember lánya. Magányos férjek, hűtlen alakok kismilliószor próbálkoztak már be, akiket a megbánás legkisebb érzése nélkül utasítottam el. De ez itt most valami más volt. Én ezzel a férfival beszélgetni akartam, mélyen, órákon át. Tudtam, hogy jót fog tenni.

Forrás: Shutterstock

Szégyenlősen leültem vele a sarokban álló kis asztalkához, miközben fél szemmel a bejárati ajtót lestem. A férjem és a lányom ezen a hétvégén az anyósnál vannak - nem éreztem, hogy bármiről is lemaradtam volna. De nem tudtam szabadulni az érzéstől, hogy tilosban járok. Egy idegen férfival, akivel már szavak nélkül is kölcsönösen vonzódunk egymáshoz, a záróra közeledtével kávézgatunk...

Leróttuk a szokásos köröket. Megtudtam róla, hogy 41 éves építész, elvált. Mégsem ez keltette fel az érdeklődésemet. Ennek a férfinak a mély, barna szemeiben ott volt még az az élettel teli csillogás, ami a kortársainál már rég kiveszett. Ami azt illeti, én is azt hittem, hogy a harmadik X beköszöntével valamit magam mögött hagytam. De ott, a kávézó kopott sarkában ez az idegen előhozta belőlem azt a valami régit.

Hajnali kettőig beszélgettünk. Mintha már ezer éve ismertük volna egymást. Nem akartam, hogy vége legyen. Nem akartam, hogy a férjem holnap hazaállítson az unalmas történeteivel, meg azzal, hogy mi volt akciós a boltban. Itt akartam maradni. Örökké. Észre sem vettem, de az idegen ujjai már egy ideje a kézfejemen pihentek. Az arcomat és a mellkasomat elöntötte a forróság. Tudtam, mi fog következni. Megadtam magam.

Így kezdődött a mi kapcsolatunk. Nem mintha a kezdet jó szó lenne rá, egyszerűen csak belecsöppentünk valamibe, amibe mindketten tökéletesen passzoltunk. Amiben azóta sem kételkedem egy percig sem.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.