szerelem emlék feleség párkapcsolat elhunyt múlt Berill Shero
- Segítened kell! - csattant parancsolóan a férfi hangja a telefonban. Saci összerezzent az ismerős, ám régen hallott hang hallatán. Idejét sem tudta, mikor beszéltek utoljára Vilivel.

Nem szépen váltak el, mindketten mérhetetlen dühöt éreztek a másik iránt, és csalódottságot, mert nem úgy alakult kettejük kapcsolata, ahogy szerették volna.

- Ott vagy? - kérdezte Vili kissé higgadtabban.

- Itt. Csak nem számítottam rád. Hallgatlak - hebegte a nő.

A férfi arroganciája pillanatok alatt kétségbeesett könyörgésbe csapott át, ahogy egyre jobban belelendült a mondandójába. Alig néhány hónapja megözvegyült. A neje autóbalesetet szenvedett, ő pedig egyedül maradt a lányaival, és most nem bír velük. A nagyszülők túl idősek ahhoz, hogy a hároméves ikreket rájuk bízza.

- Ők az életem értelmei, de egyszerűen túl sok a feladat, és lassan megőrülök tőle, mikor azt mondják, "anya ezt nem így szokta". Be kell valljam, fogalmam sincs, hogy kell bánni velük. Ha játszunk, az tök oké, de a mindennapok... Nem tudom, Márta hogyan csinálta - csuklott el a hangja -, és rajtad kívül más eszembe sem jut, akitől segítséget kérhetnék.

A nő szíve egyre hevesebben vert. Úgy érezte, itt a lehetőség, amire évek óta várt. Ha most segít, talán jóvá teheti a korábbi baklövését. Talán a férfi elfelejti azokat a csúnya dolgokat, amiket a viták hevében a fejéhez vágott, és idővel újra nőként tud rá nézni. Gyorsan összepakolt néhány cuccot, tiszta ruhát, fogkefét, hátha ott marad éjszakára is. Tudta, hogy a gyerekeknél fontos az első benyomás, de elvetette a csajos rucit a magassarkúval. Lapos talpú cipőt vett, szűk, mintás nadrággal és egyszínű felsővel.

Haját szorosan befonta, a szempillaspirálon és a leheletnyi szájfényen kívül mással nem bíbelődött. Görcsbe ugrott a gyomra, mikor a kertvárosi ház kapujában megnyomta a csengőt. Vili háta mögül két szöszke fej kukucskált ki, és bizalmatlanul méregették. Remélte, nem szúrja el az első alkalmat. Ösztönösen érezte, hogy nemcsak a gyerekek, de a férfi előtt is vizsgázik.

- Sziasztok! Én apukátok egy régi barátja vagyok, és azért jöttem, hogy egy kicsit segítsek. Sajnálattal hallottam, mi történt anyukátokkal, és úgy gondolom, nem árt, ha valakinek elmondhatjátok, mi a kedvenc reggelitek és hogyan kell fésülni a hajatokat - kezdte egy széles mosoly keretében.

- Én például így, összefogva szeretem. Saci vagyok. A neveteket tudom, csak azt nem, hogy melyikőtök Lili és ki Lilla- nézett rájuk továbbra is mosolyogva. - Segítetek nekem ebben?

Néhány másodpercig feszülten néztek egymásra. Saci a levegőt sem merte kifújni. Aztán az egyik kislány előbbre lépett, de nem engedte el az apja kezét.

Forrás: Shutterstocki

- Ő Lilla - bökött a testvérére. - Te leszel az új anyukánk?

Saci meglepődött a kérdés hallatán, de mielőtt válaszolt volna, leguggolt a kislány elé. - Én az szeretnék lenni, akire számíthattok most és később is. Nem hiszem, hogy új anyukára lenne szükségetek, de az mindig jó, ha van kitől kérdezni, nem? - simította végig a lányka haját.

Vili nem szólt egy szót sem, csak a szeme nevetett, mikor Lili kézen fogta Sacit és a ház felé húzta. - Megmutatom a kedvenc babámat. Lillának is van...

Hát így kezdődött Saci új élete tíz évvel ezelőtt. Persze, nem volt minden olyan könnyű, ahogy az első percekben látszott. Meg kellett küzdenie a lányok szeretetéért, ki kellett várni, míg Vili gyásza alábbhagy, és újra felélednek iránta az érzései.

De szép lassan minden kialakult. Igen, Márta halála kellett ahhoz, hogy most itt üljön a nappaliban, karjában egy újszülött fiúcskával, aki épp elszundított. A kamaszlányok viháncolva futottak be a kertből, de öccsükre nézve azonnal abbahagyták egymás ugratását.

- Apának szerencséje van veled - adott puszit öccse feje búbjára Lilla.

- Meg nekünk is - kontrázott Lili. - Látod, csak lett új anyukánk!

Saci szívét pedig melegséggel töltötték el a lányok szavai, úgy érezte, ő a világ legboldogabb embere. És az is volt.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.