szerelem újrakezdés félelem kockázat Császár Zsanett veszteség
Érthető, hogy félsz a szerelemtől. A tudatalattid tele van rossz tapasztalatokkal, emlékekkel, amik mindent megmérgeznek. Már meg sem próbálsz kapcsolatot kialakítani, mert félsz az újabb csalódástól, hiszen sokszor megégetted magad a tűzzel.

Pedig a lelked mélyén iszonyúan vágysz kedvességre, gyengédségre, törődésre. Romantikus estékre, meghitt pillanatokra és szenvedélyes szeretkezésekre. Olyan társra, aki megvigasztal, ha szomorú vagy. Aki nem játssza el a bizalmadat. Akivel együtt tudsz gondolkodni, álmodni, fejlődni. Csak nem mered átadni magad egy másik embernek.

Mert megijeszt és bizonytalanságot kelt benned az a gondolat, hogy újra kinyisd a szíved, hisz fogva tart a fájó múlt. Nem tudod, hogy az, akibe belehabarodsz, viszonozza-e az érzéseidet. Nem tudod, vajon engedi-e, hogy önmagad lehess. Azt sem tudod, megéri-e majd az áldozat, amit hozol, vagy csak az időd vesztegeted. És rettegsz attól, hogy még egyszer olyan helyzetbe kerülhetsz, amiben elveszíthetsz valakit, aki fontos neked.

Kismillió okod lehet arra, hogy miért ne akarj újra szeretni, ám ez csak indokgyártás - önmagad védelmére -, és nagyon veszélyes. A sérelmeid ugyanis gúzsba kötnek, elveszik tőled a hitedet és megakadályozzák a boldogságodat. Közben pedig úgy éled a mindennapjaidat, hogy észre sem veszed: a bezárkózás lesz a saját valóságod, amibe kétségbeesetten próbálsz kapaszkodni. De még mielőtt összeroskadnál, mert azt gondolod, soha többé nem leszel képes senkiben megbízni, jön a jó hír.

Forrás: Shutterstock

Az önsorsrontó, önbénító korlátok lebonthatóak. Az elinduláshoz az kell, hogy elfogadd: vannak olyan kapcsolatok, amiket nem lehet megmenteni - bárhogy szeretnéd is. Ez a sorsuk. Tehát ahelyett, hogy veszteségnek tekintenéd a szerelmi csalódásaidat, kezeld őket lehetőségként! A szívfájdalom ugyanis nagy tanító. Tanít türelemre, rugalmasságra, megértésre, bátorságra és arra, hogyan építkezz a hibákból.

Boldogságod záloga, hogy ne félj. Senki sem adhat garanciát arra, hogy minden jól végződik. A szerelem irányíthatatlan és kiszámíthatatlan, de pont ebben rejlik a varázslat. Harcolhatsz ellene, retteghetsz attól, hogy megsérülsz. Vagy beleengeded magad, és kiélvezed a csoda minden pillanatát. Ha ezt megteszed, akkor kiléphetsz a szorongásaid börtönéből - boldog és szabad leszel.

Legfőbb ideje már, hogy leszámolj a múlt árnyaival és megbocsáss azoknak, akik megsebeztek. Bontsd le a veszteségekből épített falaidat! Bízz az intuíciódban, és engedd, hadd jöjjön a mindent felforgató, őrült érzés!

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.