szerelem párkapcsolat múlt Molnár Kitti házasság
Éva a konyhában tevékenykedett, amikor kilenc éves kislánya viharos lendülettel megérkezett a nappaliból. "Anya! Anya! Te hogy ismerted meg apát?" - kérdezte csillogó szemmel.

- Hát, az érdekes történet - kuncogott Éva, és helyet adott a lányának, hogy együtt panírozzák tovább a húst.

- Meséld el!

- Másodéves egyetemista voltam. Nagyon szerelmes lettem egy fiúba, Tamásba, aki akkoriban a mérnöki karra járt. Igazi szívtipró volt. Egy vagány rockbanda gitárosaként koncertezett esténként az egyetemhez közeli bárban. Bár a rock nem az én műfajom, mégis nagyon büszke voltam rá, amiért szívvel-lélekkel zenélt. Azt hittem, ő lesz az apukád, ugyanis nagyon szeretett, és támogatott a tanulásban. Sosem veszekedtünk azért, hogy ha lemondtam a randevúnkat egy vizsga miatt.

Aztán Tamás és a banda beneveztek egy tehetségkutató műsorba. Mindenképpen ott akartam lenni mellette. De bekövetkezett a legrosszabb rémálmom. Az egyik nagyon fontos vizsgámat, amellyel esélyes lehettem volna egy külföldi ösztöndíjra, pont a tehetségkutató időpontjára tették. Nagyon ki voltam borulva, sírtam is. De Tamás olyan kedves volt, megsimogatta a hajam, és csak ennyit mondott: "Ugyan, bébi, ne aggódj, ez csak egy tehetségkutató! Neked viszont lehetőséged nyílt a külföldi ösztöndíjra. Ne szalaszd el!"

Akkor egy pillanatra megkönnyebbültem. De aztán ahogy közeledett a nagy nap, egyre inkább bűntudatom támadt. Végül döntöttem. Nem mentem be az egyetemre, ezzel pedig eldobtam magamtól a külföldi ösztöndíj lehetőségét. De Tamás mellett akartam lenni.

Forrás: Shutterstock

Szinte repültem be a hangárba, ahol a tehetségkutatót tartották. Tengernyi emberen kellett átfurakodnom, mire végre megpillantottam Tamás hátát. Kiáltani akartam neki, de az egyik szervező pont a bandát szólította. Ekkor feltűnt egy szőke lány, a barátom nyakába vetette magát, és megcsókolta. Kiszaladt a vér az arcomból, azt hittem, rögtön elájulok. Bambán végignéztem, ahogy kézen fogva belépnek az előadóterembe, majd rájuk záródik az ajtó.

Éreztem, ahogy a szívem apró darabokra törik. Ugyanolyan hévvel vágtam keresztül a tömegen, mint befelé, de akkor már a könnyem is záporozott. Sirattam a szerelmet és az ösztöndíjat. Kiléptem a verőfényes napsütésre, ami elvakított. Már csak a csikorgó fékeket hallottam és a szörnyű robajt. Az arcom elé kaptam a kezem, és összegörnyedtem.

Remegve ebben a pózban maradtam, amíg valaki hozzá nem ért a hátamhoz. Egy nagyon kedves szempár nézett rám riadtan, majd a fiú megkérdezte, hogy vagyok. Körülnéztem. Egy öreg motor feküdt az oldalára borulva, egyik tükre letörve hevert pár méterrel arrébb. A srác segített felállni, én pedig aggódva kérdeztem, hogy hol van a sofőr. Ekkor felemelte karcos bukósisakját, és csak ennyit mondott: "Én jól vagyok. De a bukósisakom látott már szebb napokat is."

Akkor fogtam fel, hogy övé a motor. Nem győztem bocsánatot kérni a balesetért, ő pedig nem győzött nyugtatgatni. Felírtam a telefonszámomat egy régi blokkra, amit a táskámból kotortam elő, és kértem, hogy hívjon fel a szerelési költségek miatt.

Nagyjából egy hét múlva, amikor már kidühöngtem magam az ösztöndíj és Tamás miatt, csörgött a telefonom. A motoros fiú volt. Csak annyit mondott, hogy már rég megbütykölte a motorját, viszont látni szeretne. Először tiltakoztam, hiszen nemrég voltam túl egy szakításon, de aztán pár napra rá meggondoltam magam. Visszahívtam. Látod, szívem? Az élet kárpótolt az elszalasztott ösztöndíjért az apukáddal.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.