esküvő vőlegény hűség megcsalás
Pontosan 5 nappal az esküvőm előtt kaptam egy üzenetet egy általam csak hírből és névről ismert lánytól. A reggeli üzenetben közölte velem: lefeküdt Danival. Danival, a vőlegényemmel. És még hozzátette, hogy sok boldogságot kíván az esküvőmhöz.

Elolvastam, és egyszerűen képtelen voltam megszólalni. Sem üvölteni, sem sírni nem tudtam. Csak némán bámultam a telefonom képernyőjét, és a születendő, immáron 7. hónapban lévő fiamra gondoltam. Úgy éreztem, hogy pillanatok alatt csúszott ki a lábam alól a talaj, a közösen felépített életünk apró darabokra hullott. És ahogy az lenni szokott, egy hatalmas kérdéscunamival találtam szemben magam: miért tette ezt velem? Most mit csináljak? Lefújjam az esküvőt? Elköltözzek? Egyedül fogom felnevelni a gyerekem?

Újra és újra megnéztem az üzenetet, majd az ominózus hölgy képét, adatlapját - de ez csak olaj volt a tűzre. A sok kérdés mellett csupán Dani ártatlansága kapcsán nem voltak bennem kételyek. Tudtam, hogy megtette. Biztos voltam benne, hogy megcsalt. A fájdalmas felismeréstől nem tudtam szabadulni: a férfi, akivel 5 nap múlva összekötöm az életem, hűtlen.

Fogalmam sem volt, hogy mitévő legyek - a megbocsátás, továbblépés szavaktól még órákkal később is hányingerem támadt. Ugyan az évek folyamán megjártuk a mennyet és a poklot is, de kitartottunk egymás mellett. Bizalmat és hűséget szavaztunk a másiknak, ami most szertefoszlott.

Persze, ahogy mindenki másnak, úgy nekünk is voltak nehézségeink: kommunikáció, szex, pénz - hogy a leggyakoribbakat említsem. De amikor 5 év elteltével a házasság mellett döntöttünk, akkor naivan azt hittem, arról is határoztunk, hogy ezeket a problémákat közösen oldjuk meg, külső "segítség" nélkül.

El sem tudom mondani, hogy milyen lassan telt az idő, amíg Dani haza nem ért. A több órás magány segített megnyugodni, és a lehetőségekhez mérten tiszta fejjel indítani életem legnehezebb beszélgetését. Amíg vártam rá, akkor azt gondoltam, hogy minden részletet tudni akarok majd: miért és hogyan tette, élvezte-e mással az együttlétet. Aztán hallgatva a mondandóját, legszívesebben a földbe dugtam volna a fejem, hogy egy szó se jusson el a fülemig, agyamig. Minden egyes szó után méginkább megalázva és még jobban becsapva éreztem magam.

Forrás: Shutterstock

Csak megmutattam az üzenetet, és Dani nyelve azonnal megeredt, nem tagadott semmit. A könnyek közötti magyarázat egyszerű volt: akkoriban sok problémánk volt, és a szakítás gondolata is felmerült kettőnk között. A lány ezt a gyengeséget használta ki. Rámászott, ő pedig hagyta, de mindez csak egyszer történt meg.

Beszélgetés, üvöltözés, könnyek és néma csend - ezek váltakozása jellemezte az esténket. De tudtam, hogy a közelgő esküvő és a születendő kisfiunk miatt ez nem mehet napokig. Egész éjszaka mérlegeltem a múltat és a jövőt. Reggelre döntöttem: kitartok mellette, adok még egy esélyt a kapcsolatunknak - nem utolsósorban pedig egy apát a gyermekünknek. Eldöntöttem, hogy megpróbálok hinni az új ígéreteinek, és újból megpróbálok bízni benne. Megpróbálok továbblépni, és az esküvővel egy új fejezetet nyitni az életünkben.

Tudtam, hogy mindez nem lesz egyszerű. Két évvel az eset után is bizton állíthatom: baromi nehéz, hogy ne hánytorgassam fel a múltat, hogy mindezt ne vágjam újra és újra Dani arcába egy-egy veszekedés során. A bizalmam pedig még mindig csak árnyéka az egykori önmagának. De megbeszéltük, tiszta lappal indulunk, és ehhez tartom magam. Cserébe a kisfiamnak van egy apukája, aki rajong érte. Nekem pedig egy férjem, aki rajong mindkettőnkért.

A vőlegényem ugyan megcsalt, de a férjem hűséges lesz - ez lett az én varázsigém, amit nemcsak az esküvő előtti napokban, de egy-egy rosszabb napomon még most is kitartóan ismételgetek.

Anna történetét B. Barbi jegyezte le.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.