üzenet gyalázkodás Herczeg Zsuzsa nyilvánosság üzenőfal
"Mindaddig, amíg nem jön valaki, aki értelmet ad neki, a szerelem csak egy szó." "Akinek valódi problémái vannak, annak nincs ideje depressziósnak lenni." "A külső szépség a belső szépség megnyilvánulása."

Coelho bölcsességek, nesze semmi, fogd meg jól közhelyek, elcsépelt frázisok, nagy "életbölcsességek". Na, ezek azok, amikkel tele vannak az üzenőfalak - és sokak hócipője is.

Tényleg muszáj nap mint nap kitenni valamit arról, hogy mi zajlik benned - és ilyen bölcsességekkel megerősítést nyerned általuk? Miért nem elég az, ha csak a bensődben égnek el ezek a szavak, miért kell a neten meggyújtani őket? Csak akkor melegítenek fel, ha mások számára is láthatóvá válnak?

A kimondott szónak ereje van - mondják. Bizonyára a leírtnak is. Talán ezért akarod az egész világgal közölni, hogy éppen milyen élethelyzet és lelkiállapot az, amelyikben most vagy. Tényleg azt hiszed, hogy majd a rejtélyes idézeteid által a hülye szomszéd magára ismer, vagy az áhított barátnő a karjaidba omlik, esetleg sikerül az exedet felbosszantod?

Az biztos, hogy ha ilyen módszerekhez folyamodsz, az nem fog segíteni abban, hogy elengedd, esetleg megoldd a téged foglalkoztató ügyedet. Ráadásul senki sem veszi szívesen, ha neki kell megfejtenie a rá vonatkozó üzenetet. Még az is lehet, hogy nem jól kódolja majd, és így még nagyobb galibába kevered magad.

Forrás: Shutterstock

Azonban olyan ember is bőven akad, aki nem írja körül, hanem konkrétan megmondja, leírja a tutit - természetesen ő is az üzenőfalán. És nem a privát üzenetei segítségével akarja elérni a másik felet. A nyilvános üzengetések korát éljük. Főként a sztárok, a celebek teszik ki a párjukkal folytatott civódásuk "aranyköpéseit". Mert majd a közönség igazságot szolgáltat.

A cirkusz pedig vonzza a nézőket, és egyesek már eleve popcornnal ülnek be egy-egy előadásra a nézőtérre. Ki is ne látott volna már ilyen mémet egy-egy kommentáradatban? Na de valóban szükség van erre? A nép valóban jó bíró volna? Idegenektől és félismerősöktől kell várnod a megerősítést? Ha Kiss János Köröstarcsáról egyetért veled, attól jobban érzed majd magad? Ez is lehet.

De valószínűbb, hogy csak felbosszantod magadat, amikor esetleg nem neked kedvez a csillagok állása. Azaz veszítesz a lojalitás vagy szimpátia hadjáratotokban, és a nép lefelé mutató hüvelykujjal szavaz az arénában. Amikor nyílt színen vérzel el az őrjöngő tömeg szeme láttára. Ha nem vagy mazochista, akkor bizonyára nem ezt akarod, hanem inkább egy élethelyzetnek, egy lelkiállapotnak a kedvező megoldását. Amit azonban nem a fenti módon fogsz sikeresen elérni.

Ha mindenáron meg akarod osztani a belső félelmeidet, örömödet, tedd meg, de csak egy szűk körben, és ne akarj nyilvános céltábla lenni, akibe bárki belelőhet! De a legjobb mégis az, ha szemtől szemben, direkt, privát üzenetekkel dolgozol az ügyeden.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.