párkapcsolat ösztön férfi hűség Balogh Orsolya hűséges
Sokak szerint a férfiak képtelenek a hűségre. Mondhatom, ekkora ostobaságot még életemben nem hallottam. Mert ha valamire képtelenek a férfiak, akkor az az, hogy teherbe essenek és gyereket szüljenek, de a hűségre nagyon is képesek.

Mi több, bármilyen meglepő legyen: gyakorolják is. Szögezzük le, van férfi hűség. Létezik. Ami nincs, az pedig az, hogy a genetikai örökségük diktálja a hűtlenséget. A férfi nem állat, akit az ösztönei vezérelnek. Vannak neki, de hála az égnek olyan fejlett intelligenciája is van, ami felülbírálja az ösztönt.

Ezért nem fogja minden egyes férfi csak úgy szórni a világba a magjait - minden este más párt választva. Arról nem is beszélve, hogy ezt még az állatok sem azért teszik, mert fűti őket a testi szerelem iránti vágy - csak így akarják biztosítani az utódokat.

A valódi kérdés inkább az: miért gondolják azt egyesek, hogy a férfiak képtelenek a hűségre? A válasz egyszerű: mert megcsalták őket. Vagy hallották, hogy másokat megcsaltak. Egyszer, többször, mindegy is, hányszor. Ezek a történetek pedig azt hitethetik el bizonyos nőkkel, hogy "minden férfi egyforma". Nem tudnak hűségesek lenni, és előbb-utóbb megcsalják az asszonyt.

Ám ez nem törvényszerű, mert akkor én személy szerint nem az ellenkezőjét tapasztalnám. Nem hallottam volna olyan történeteket, ami a férfi hűséget igazolja. Akkor most hogy is van ez? Valószínűleg úgy, hogy ilyen és olyan férfi is van. De egy biztos: a férfiak nem egyformák. A megcsalás, a hűtlenség pedig nem törvényszerű.

Az is érdekes, hogyan viszonyulnak a nemek a hűség kérdéséhez. Egyes nők számára már az is hűtlenségnek minősül, ha a férfi másra néz, más nővel beszélget. Megnézi egy meztelen nő képét, vagy pornót néz. Igazság szerint, mindenki máshogy értelmezi a hűség fogalmát, és más jelentést társít hozzá. Talán épp itt van a kutya elásva, hogy nem tudjuk, mit jelent a hűség a férfi és mit jelent a nő számára.

Forrás: Shutterstock

Mit gondol a nő?

Az első és legfontosabb: a férfi ne csalja meg a párját. Lehetőleg ne csak testileg, hanem érzelmileg is legyen hűséges. Mint tudjuk, a nőknek a lelkiség nagyon fontos. Úgyhogy arra vágyunk, hogy a férfi fejében és szívében is mi legyünk az első helyen. És talán az egyedüliek is. Emellett legyen hű a családjához, az legyen a szeme fénye, amiért mindent elkövet.

Mit jelent a férfi számára a hűség?

Hűnek maradni az elvekhez. Vagyis, ha a párod a régimódi férfi értékekeket képviseli, és van egy kialakult képe önmagáról, illetve arról, hogy milyen egy "FÉRFI", akkor valószínű, hogy nem is fog félrelépni. Mert az ő szemében a férfi családfő, hű a családjához, a feleségéhez, önmagához, az elveihez, a barátaihoz. Hű ahhoz, akit tisztel, akiben megbízik, akire felnéz.

Ő ezt látta a családjától vagy egy férfias példától. De az is lehetséges, hogy magától hozta meg ezt a döntést. Mivel a hűség mindig is döntés kérdése volt, nem a vágyaké.

Az a férfi, aki elvekkel rendelkezik, az nem fogja csak úgy feladni azokat. Arra fog törekedni, hogy megtartsa őket. Ettől érzi magát igazán férfinak, hogy képes minden körülmény között, minden nehézség ellenére is hű maradni. Önmagának akarja minden nap bizonyítani, hogy az. Akármilyen hihetetlen legyen, de ezek az emberek büszkék arra: vannak elveik és hűséges típusok. És ezek a férfiak nem legendák, itt élnek köztünk.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.