párkeresés csalódás előítélet férfiak Zavada Janka tisztelet
Sokszor hangoztatjuk a női egyenjogúságot. A nőknek jár a tisztelet, mert szülnek, mosnak, főznek, takarítanak, és közben dolgoznak is. Igen, ezt csináljuk. Nem vitatom. De! Nem szabad elfeledkezni a férfiakról sem.

És most az igazi férfiakról lesz szó, nem a tejfölös szájú bájgúnárokról, akik azt hiszik, ha villan a Rolex, azzal minden el van simítva.

Azokról a férfiakról, akik felnőttek ehhez a szerephez. Vállalják, akarják és csinálják is, ami úgymond az ő kötelességük. Dolgoznak, hajtanak, jövőt építenek. Hibáznak, aztán helyrehozzák. Néha egy nehéz nap után átmenetileg talán elegük van. Fáradtak és nyűgösek. Fáj minden porcikájuk, vagy épp zsong a fejük az egész napos hajtástól. De nem csinálhatják azt, amit mi, nők. Nem panaszkodhatnak. Legalábbis azt hiszik, hogy nem...

Mert kiskoruktól beléjük nevelik, hogy ők az erősebbik nem. Nekik bírni kell! Nincs hiszti, nincs motyogás. Mész, és csinálod. Sajnálom, hogy ezek a dolgok a mai napig így működnek. Tudom magamról, milyen jó érzés egy kemény nap után kiadni magamból, amit érzek.

Sokszor látom a páromon, amikor hazaér, hogy tele a hócipője a világgal. Fáradt, és fáj mindene. Nem mondja, de tudom. Ezért néha ő is megérdemelné, hogy kieressze a gőzt. Panaszkodjon, hisztizzen, vagy csak egy pohár borral a kezében fetrengjen a kádban. Hiszen nem kell egyedül cipelnie minden terhet, ami a vállát nyomja. Mert ha egy igazi férfi mellett egy igazi nő áll, akkor nem engedi egyedül szenvedni - és ez fordítva is igaz. Együtt viselik el a nehézségeket, és kettejük válla talán kevésbé rogy meg a nagy teher alatt.

Forrás: Shutterstock

Tisztelem a páromat, és felnézek rá. Eszébe sem jutna, hogy másképp viselkedjen, hogy ne ő akarjon lenni a biztonságot nyújtó pont, akihez bármikor odaszaladhatok. Én pedig hálás vagyok ezért. Fogalma sincs róla, hogy mekkora megnyugvást jelent számomra a férfiassága. A tudat, hogy semmivel nem egyedül kell megküzdenem - mert ő akkor is ott lesz, amikor mindenki más már rég eltűnt. Próbálom viszonozni amit ad, és ott lenni, amikor szükség van rám. Amikor neki kell az én támogatásom.

Biztos vagyok benne, hogy rengeteg férfi van a világon, akik annak ellenére egyedül hajtják álomra a fejüket, hogy képesek lennének tökéletes párként funkcionálni egy kapcsolatban. Akik megérdemelnék, hogy szerető párt találjanak maguknak és családot alapítsanak. Én sosem mondom azt, hogy minden pasi egyforma.

Egy csalódás után sem jelentem ki, hogy ez egy tipikus "pasi húzás" volt. Badarság. Mindkét nemben vannak olyanok, akik képtelenek tiszta lapokkal játszani, ez tény. De az, hogy épp nem jött be a csoki puding, még nem jelenti, hogy a világ összes pudingja ehetetlen... Szóval, ne felejtsünk el egy nagyon fontos dolgot: tiszteletet és bizalmat szavazni a rendes férfiaknak!

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk.
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.