párkapcsolat szerelés férfiasság ezermester párkeresés Ferencz Gabriella
Sok nő és férfi él tévhitben azzal kapcsolatban, hogy miért is van partnerre szüksége. A nők nagy része úgy gondolja, pokolian nehéz lenne az élete pasi nélkül, mert nem tudja megszerelni, ami elromlik.

Jó, hogy van, aki kiviszi a szemetet, elviszi a kocsit szervizbe, kitisztítja a lefolyót, lenyírja a füvet. A férfiak pedig örülnek, hogy van, aki takarít, rendet tesz, főz, mos, gondoskodik a bevásárlásról. A felszínen valóban ez látszik, de szingliként rájöttem arra, hogy ez korántsem így van - legalábbis az én esetemben semmiképp.

Mindkét nem képes arra, hogy átvegye a másik feladatait - például, hogy egy férfi főzzön, egy nő pedig megszereljen valamit, vagy befűtsön télen. Ha az élet úgy hozza, rádöbbenünk, hogy egyáltalán nem azért van szükségünk valakire, mert bizonyos feladatokat ellát.

Sokkal inkább az érzelmi biztonság, a figyelem, a támogatás miatt. Hogy elmesélhessük valakinek a napunkat, kiadhassuk a dühünket, frusztrációnkat, hogy megölelhessük és megnyugodhassunk a közelében. Mert jó érezni az illatát, a bőrét, a szívdobogását. Otthon érezzük magunkat, és már a puszta jelenléte is olyan energiákat szabadít fel bennünk, amilyeneket semmi és senki más.

Ha egyedül vagyunk, és nekünk kell mindent megoldanunk, megszerveznünk, akkor eszmélünk rá arra, hogy ezek csupán apróságok. Sokkal nagyobb érték az, hogy a párunk velünk van. Hogy együtt nevetünk, kiabálunk, vagy éppen sírunk valami marhaságon. Mert ő az, aki pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy kizökkentsen a pillanatból, elterelje a gondolatainkat. Ha kell, akár este kocsiba ül és hoz egy szendvicset, üdítőt, mert tudja, hogy az a kedvencünk.

Forrás: Shutterstock

Azért van szükségünk a megfelelő partnerre, mert ismer minket, imádja az összes rezdülésünket, és igyekszik segíteni, amiben tud. Ha ez a szemét levitele, akkor abban. Ha pedig az kell, hogy megcsókoljon, akkor megteszi.

A legkeményebb, legnehezebb időkben úgysem az ad erőt, hogy valaki megszereli nekünk az ágyat, mert kiesett belőle egy csavar. Az dob fel és bátorít minket, hogy még a legelcseszettebb napon is odabújhatunk a párunkhoz, önmagunkat adhatjuk, és nem kell megválogatnunk a szavainkat, amikor a munkahelyi csalódottságunkat meséljük el. Hogy elég, ha elkezdjük a mondatot, már tudja, mire gondolunk.

Felszabadít, hogy nemcsak a négy fal hallja a zokogásunkat, hanem figyel ránk egy számunkra kedves ember, aki odalép hozzánk, átölel, és azt mondja: "Ne foglalkozz velük!" És ennek hatására a mázsás súly hirtelen pillekönnyű lesz. Mikor mi, nők, ismerkedünk, nem szerelőket, a férfiak pedig nem szakácsnőket castingolnak. Partnert, társat keresnek, akivel mindent jó megélni, a maga mélységében és magasságában. Aki szavak nélkül is a segítségünkre siet, és akinek a mi testünk és lelkünk a legszebb.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.