szex testiség vágy kéj szenvedély Barok Eszter
Annak idején a Disney-sztárok körében nagy divat volt a tisztasággyűrű, a vallásos fiatalok szüzességi fogadalma házasság előtt. Persze a celebek többségénél ez csak póz volt, sokan pedig már ekkor is röhögtek a jelenségen.

Harmincöt fölött azonban több barátom is egyetért: nem is biztos, hogy rossz ötlet kivonni a nemiséget az ismerkedés korai fázisaiból.

Dóri mind közül a leginkább szexcentrikus barátnőm. Gúnyosan röhögött, amikor huszonévesen egy keresztény magazinban arról olvasott, hogy nem érdemes fejest ugrani a lepedők közé. A fiatal, ismerkedőfélben lévő pár inkább társasjátékozzon és sportoljon, hogy többet megtudjanak egymásról. És kiránduljanak sokat, hogy közben beszélgethessenek. "Haha, majd két fiatal, egészséges ember biztosan sakkozni fog négyszemközt" - kacarászott akkoriban, és ráfordult a barátjára.

Aztán teltek-múltak az évek, és sikertelen kapcsolatok követték egymást az életében. Most - sok szenvedés után - egy olyan férfival van együtt, akivel előtte évekig jó barátok voltak, és Dominik a kisfiát is szereti, elfogadja.

Boldogok együtt, de a kapcsolatnak van egy különlegessége, ami eltér Dóri korábbi szerelmi történeteitől: több mint fél évig jártak úgy, hogy nem volt köztük szex. Igen, két felnőtt ember hónapokig találkozott napi szinten, már egy pár voltak, mégsem lettek testileg is egymáséi.

Forrás: Shutterstock

"Őrület, ugye? Én sem gondoltam volna magamról. Azelőtt a szex volt számomra az egyik legfontosabb dolog egy kapcsolatban. Aztán ahogy egyre több időt töltöttem Dominikkal, és még mindig nem feküdtünk le egymással, kezdtem egyre türelmetlenebbé válni. De mivel nagyon jól éreztem magam vele, és rengeteg közös programunk volt, egy ponton túl a szex sokadlagos kérdéssé vált. Feltettem magamnak a kérdést: lehetséges, hogy az eddigi kapcsolataimban azért vágytam szüntelen a testi kapcsolódást, mert lelki szinten nem tudtunk igazán egymásra hangolódni?" - meséli egy beszélgetésünk során.

Igen, alighanem ez is része a képletnek. Dórinak több olyan társa volt már, akikkel az igazi, mélyről jövő kompatibilitás hiányzott, de ez csak később derült ki. Akkor, amikor már a kezdeti pózok, a grandiózus udvarló gesztusok, a másikhoz való alkalmazkodás korai vágya jócskán csökkent, és a szürke hétköznapok vették át az uralmat. "Előfordult, hogy azért akartam a szexszel kapcsolódni, hogy... valahogy végre kapcsolódjunk, mert olyan távol éreztem magamtól a másikat. Ezt azonban még magamnak sem akartam bevallani" - morfondírozik a barátnőm.

"Dominikkal már nincs szükség a szex közvetítő erejére, anélkül is közel érezzük magunkhoz a másikat, és anélkül is van ezer közös programunk. Persze most már ágyba is bújunk, de ez csak egy aprócska szelete a kapcsolatunknak, közel sem a legfontosabb dolog" - teszi hozzá.

Alighanem ez a kulcs: a tudatosság, a körültekintés és a türelem. Hiszem, hogy a kívülről jövő kényszerek - kapcsolódjon az valláshoz, kultúrához - nem igazán segítik a pár szextől független ismerkedését. Ugyanakkor ha mindketten úgy érzik, mernek egy időre (újra) szüzek lenni, közelebb kerülhetnek egymáshoz, mint hinnék. Épp úgy, ahogyan arra Dóri is ráérzett...

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. ;)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.