ész férfi férfiasság Herczeg Zsuzsa erő
Számomra férfiatlan, ha pasi létedre a csöpögő csaphoz is szakembert hívsz. Úgy, hogy meg sem győződsz róla, hátha csak egy tömítőgyűrűt kell kicserélni...

Természetesen rögtön megsértődsz, ha ezt megmondom. Felháborodva hangoztatod, hogy márpedig te igenis férfi vagy, és a szexuális képességeid nagyszerűségével hozakodsz elő. Pedig a férfiasság nem csak attól függ, hogy "tökös legény"-e valaki, vagy sem. Azaz mégis, csak máshogy. Mutasd csak meg, hogy rátermett és életrevaló vagy bizonyos helyzetekben!

Például, ha kiég egy izzó, ne rögtön a telefonkönyvhöz vagy Google barátunkhoz fordulj egy szakember telefonszámáért! Legalább győződj meg róla, mi a gond, mert ha mondjuk, egyszerűen megoldható, azzal neked is simán boldogulnod kéne. Akkor is, ha nem értesz hozzá, és nem is akarsz érteni, mert nem érdekel.

Rendben, ha mondjuk elfoglalt üzletember, orvos, esetleg milliárdos vagy, akkor megbocsátható, hogy ilyen piszlicsáré ügyekkel nem foglalkozol. De amikor időd van, pénzed azonban annál kevesebb, akkor nem gondolod, hogy esetleg megerőltethetnéd magad? Hiszen ezeket a feladatokat ma már mi, nők is simán elvégezzük, ha szorult helyzetbe kerülünk.

Te azonban azzal jössz, hogy bár férfinak érzed magad, nem vagy hajlandó ilyen ház körüli feladatokkal fárasztani magad, mert megerőltetőek. Az özvegy anyád kályhájába is más vágjon fát, hiszen te éppen azért költöztél panelba, mert eszed ágában sincs rönköt hasogatni vagy felásni a kertet. Tudd, hogy ha ilyeneket mondasz, akkor igencsak megkérdőjelezzük, férfi vagy-e egyáltalán. Mert ahogy számtalan példa mutatja, a panelban is csöpöghet a csap, és az égők sem égnek örökké. Azaz nem csak egy kertes házban akadnak plusz teendők.

Forrás: Shutterstock

Tudom, nem számít, hiszen majd jön egy szerelő, aki kicseréli a pár forintos tömítőgyűrűt sok ezerért, amit te öt perc alatt ingyen elvégezhettél volna. Nem számít - bár állandóan panaszkodsz, hogy nincs pénzed, erre azért telik. De mennyire vagy tökös legény, ha egy ilyen egyszerű feladatot sem vagy hajlandó megoldani?

Hány dolog van az életben, ami nem érdekel bennünket, de mégis hozzáfogunk, mert muszáj?! Ráadásul könnyebb, ha nem utálkozva végezzük el ezeket, hanem valami kis örömöt is keresünk a munkában. Milyen szerencséd, hogy nem a vadonban kell élned, vagy egy korábbi időben, ahol a hozzáállásodtól függött volna a túlélésed... Akkoriban vagy megpróbáltad megoldani a felmerülő problémát, vagy... Azaz nincs vagy, hiszen nem volt senki más, aki megcsinálta volna helyetted. Az életed múlott azon, hajlandó voltál-e erőfeszítéseket tenni, vagy sem.

Annyira ellenállsz a téged nem érdeklő feladatoknak, hogy komolyan elgondolkodtató: életben maradnál-e egyáltalán, ha nem lennének mások, akik alapdolgokat is megoldanak helyetted. Mi lenne, ha egy családot kellene életben tartanod? "Asszony!" - kiáltanád. - Hagyj békén a vadászattal, mert engem nem érdekel a farigcsálás. Inkább éhen halunk, minthogy készítsek egy dárdát, amivel elejthetem a vadat." Pardon! Nem is lenne párod, hiszen egy ősasszony sem választana magának egy ilyen élhetetlen, tunya "férfit".

Szóval, ha makacsul ragaszkodsz ahhoz, hogy csak olyan dolgokat vagy hajlandó elvégezni, ami téged érdekel, akkor ne háborodj fel, amikor kétségbe vonják a férfiasságodat! Mert megsúgom, akárhogy is gondolod, az nem ott "alul" kezdődik. Inkább azon múlik, milyen a hozzáállásod az élet kihívásaihoz.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.