élet hamis lájk Ferencz Gabriella hazugság unalmas felszínesség
Akár egy örvény, ami egyre lejjebb húzza azt, aki belekerül - ehhez hasonló lehet az a folyamat is, amikor valaki egy apró hazugsággal kezd, és végül egy kitalált életben találja magát. Olyanban, amilyet mindenki szeretne: tökéletes, hibáktól, botlásoktól, sőt, hangos szavaktól mentes.

Noémi makulátlannak mutatja magát a külvilág felé. Szuper feleség, anya, szakács, cukrász, lakberendező. Tökéletes a megjelenése, az alakja, a ruhatára. Lassan helyi celebbé nőtte ki magát, egy kisvárosi influenszerré, egy valóságshow szereplővé - hiszen minden napjának minden óráját nyomon lehet követni a közösségi oldalán.

Azt, hogy mikor kel fel, mit reggelizik, mi készül ebédre, mikor tornázik, mit olvas éppen. Elmaradhatatlan a hűséges rajongóknak és követőknek a napi ajándék is: egy fürdőszobában készített szelfi. Szigorúan a mosógéppel és a száradó ruhákkal a háttérben. Noémi otthon is csinos. Sosem húzna fel mackónadrágot, a magassarkú és a szűk ruha - minden szakács álma - elengedhetetlen, hiszen csak így érdemes főzni a kilenc négyzetméteres konyhában.

Arra, hogyan is kezdődött a látszatélete, már ő sem emlékszik. Talán azzal a tortával, amit egy születésnapra sütött, és amire olyan büszke volt. Lefotózta, feltöltötte - sokan dicsérték. Így következő alkalommal, mikor sós ropogtatnivalót készített, úgy érezte, ismét meg kell osztania másokkal. Innen már nem volt visszaút, napi programmá vált megörökíteni és megosztani a családi kirándulásokat, közös programokat, kedves pillanatokat.

Mindent, ami őt tökéletes háziasszonynak, feleségnek és nőnek tünteti fel. Az ötletek pedig kifogyhatatlanná váltak, már nemcsak a lakást ismerték meg az érdeklődök, de tippeket is kaptak arra vonatkozóan, hogy melyik sampontól lesz ennyire fényes a szőke haja.

A végén már komplett műsort szolgáltatott rövid videókkal, bejelentkezésekkel, és csak nagyon kevesen vették észre a szemében, hogy hiába a sok kedvelés, boldogtalan. Mert ő pontosan tudta, hogy mindez csak látszat. Reggelente görcsösen áll a tükör előtt, hogy ma mit vegyen fel... Mi az, amit még nem láttak rajta, amiben szuperül néz ki, ami eltakarja a kis hurkákat? Hogy bizony van, amikor nem sikerül a sütemény, és hosszú perceken keresztül kapirgálja a tepsi aljáról a kormot. Hogy nem dolgozik, mert nincs rá szükség, hiszen a férje jól keres.

Forrás: Shutterstock

Otthon van, egész nap azt csinálhat, amit akar, mégis szomorú. Mert a szíve mélyén többre vágyik, és a lájkokkal csak az űrt akarja betömködni - de minél inkább igyekszik, az annál nagyobbá válik. Pontosan tudja, hogy nem kérkednie kellene, hanem megtalálnia azt a feladatot, célt, ami izgalommal és lelkesedéssel tölti el. El kellene hinnie: megérné beszélgetni a férjével arról, hogy nem akar tovább háziasszony lenni. Hogy többre és másra vágyik.

Ahogyan arról is beszélnie kellene, hogy a féltékenység tönkreteheti a házasságukat - és nem az a megoldás, hogy a párja itthon tartja őt. Sokkal több és jobb videót tudna készíteni a kétségeiről, kételyeiről, szomorú pillanatairól. De akkor az utolsó kapaszkodója is megszűnne - hogy úgy érezheti szeretik és elismerik.

Ha bevallaná, hogy az élete ugyanolyan hétköznapi, mint másoké, összeomlana. Pedig a "hétköznapi" nem egy negatív jelző, nem értéktelenséget jelöl, csupán azt, hogy másokra is jellemző. Attól még lehet érdekes, még lehet színt belevinni, de nem a kitalált boldogságát dokumentáló képekkel. Egy őszinte tükörbe nézéssel kellene kezdenie, aztán egy listával folytatnia arról, hogy mivel nem elégedett és mit szeretne.

Majd lépni, keresni a lehetőségeket, és nem az élet könnyebbik felét fogni. Azt ugyanis már kipróbálta, és nem lett tőle boldogabb. Őszinteség - ez az első feladata, amivel meg kell birkóznia. Aztán a következő már könnyebben megy majd.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.