szerelem Molnár Csanád csalódás szerelmi bánat Felejtés
Elhagyott a szerelmed? Akkor most biztosan azt érzed, hogy üres lett az életed, nagy űr kong a helyén. Hiszen egészen idáig ott volt veled, figyelt, ha beszéltél hozzá, ölelhetted, csókolhattad, amikor csak akartad.

Most pedig mi van? Óriási üresség. Megszoktad, hogy nem vagy egyedül, hogy van, aki figyel rád, van, aki viszonozza a szeretetedet. Ezért most semmi mást nem érzel, csak kínt. Éget, szinte fizikai fájdalmat okoz a hiánya - nem mered este lehunyni a szemeid, mert őt látod. Nem bírod a csendet, mert azonnal ő szól hozzád. Kínlódsz a saját otthonodban, mert arra vársz, hogy egyszer csak kilépjen a fürdőből. Még egy sima sétától, bevásárlástól is félsz, mert rettegsz, hogy ő fog szembejönni veled, valaki másnak az oldalán. És félsz, hogy ebbe a látványba beleszakad a szíved...

Ám ez az állapot nem fog örökké tartani. Csak addig, amíg te életben tartod, amíg energiát fordítasz rá. Ha nem csinálsz mást, csak szenvedsz és emlékezel, azzal csak bünteted magad. Megrekedsz a gyász állapotában.

Ha nem teszel valamit magadért, akkor egy lépéssel sem jutsz közelebb ahhoz, hogy elmúljanak a kínjaid. Ne arra koncentrálj, hogy őt elengedd! Ne arra fordíts figyelmet és energiát, hogy letedd a batyudat! Nem elég fiókba tenni a képeket, amik egy múltbéli boldogság kézzel fogható nyomai. Ha csak ezeket teszed, akkor egyedül a múlt köti le a figyelmedet. Nem arra kell erőt összpontosítani, ami már nincs, hanem arra, ami ezután vár rád.

Forrás: Shutterstock

Hogy mi várhat ezután? Minden vagy semmi. Az és annyi, amit és amennyit választasz. Fel kell tenned magadnak a kérdést, válaszolnod és választanod kell: maradsz, vagy haladsz? Ha azt akarod elérni, hogy elmúljon a fájdalmad, és boldog szeretnél lenni, akkor tenned kell érte. Csak tőled függ, hogy mennyire részesülsz abból a sok szép dologból, ami rajta kívül is várhat rád.

Bármit megváltoztathatsz, jóra fordíthatsz, mindent megvalósíthatsz. De ehhez el kell sajátítanod azt a hozzáállást, aminek köszönhetően pozitív irányba változik az életed. Nem érdemes a fájdalmaidra figyelned. Minden rossz a jó dolgoknak a hiányából tud erőre kapni, és annyira elhatalmasodik, hogy teljesen kitölti az életedet. A háború is akkor születik, amikor megszűnik a béke. Ezért nem a háború megszüntetésével kellene foglalkozni, hanem a béke megteremtésével.

A félelem csak az önmagadba és másokba vetett hit hiánya. Ne ezzel foglalkozz, hanem a hited megtalálásával! A szenvedés sem több, mint a boldogság hiánya. Nem a szenvedést kell csökkenteni, hanem a boldogságot megtalálni...

Ne a rosszat pusztítsd, hanem a jót teremtsd! Tanuld meg, hogyan kell egy új világot - a te világodat! - megvalósítani, és ha sikerül, minden rossz eltűnik az életedből. Egy szép reggel pedig arra ébredsz, hogy már nem hiányzik semmi, már nem félsz. Mosolyogsz, és örülsz, hogy élsz. Beléptél az új életed előszobájába, a boldogságba. Innentől minden olyan lesz, amilyenre formálod.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.