párkapcsolat férfi Lippai Flóra párkeresés életképtelen álompasi kisfiú
Amikor Dávid kivetette rám a hálóját, teljesen lefagytam. Bizonyára hiba van a rendszerben, hiszen egy ennyire jóképű szappanopera szökevényt nem érdekelhetek. Ő viszont le sem vette rólam a huncut, zöld szemeit.

Pedig az elmúlt hetek alapján már igazán hozzászokhattam volna. Két barátom elég nagy összegben fogadott, hogy ki talál nekem hamarabb párt - én meg belefáradtam az állandó hadakozásba, így rájuk hagytam. Munka után minden péntek este összeültünk activityzni némi alkohol társaságában. Ó, és persze mindig hoztak egy negyedik főt, csak hogy kijöjjön a létszám. Hát, hogyne! Az a bizonyos negyedik fő érdekes módon mindig egyedülálló, harmincas férfi volt.

A barátaim tényleg próbálkoztak, de egy idő után - ahogy az várható volt - romlott a minőség. A kezdeti szépfiúkat felváltották az egyedülálló apukák, a lelki rokkantak, az erősen kopaszodók, örök kedvencem pedig az a férfi marad, akinek elöl hiányzott a bal metszőfoga. Nem sok reménnyel érkeztem a szokásos esti játékra - úgyhogy az üveg bor mellé becsúszott a táskába egy kis Martini is.

- Nyitva! - kiabálta a barátnőm, Adri, én pedig egy sóhaj kíséretében lenyomtam a kilincset.

Az ajtó másik oldalán egy idegen fogadott. Még jó, hogy a bor nem a kezemben volt, mert azonnal kicsúszott volna.

- Timi, igaz? Miben vagy jobb, mutogatásban vagy rajzban?

Éreztem, hogy az arcom lángol, a színe valahol a pirospaprika és a paradicsom közt pompázott. Mivel az IQ-szintem lecsúszott egy nyálcsorgató tinilány szintjére, képtelen voltam válaszolni - ezért a szépfiú nevetve vállat vont, és bement a szobába.

Az előszobában a barátaim kaján, szégyentelen vigyorral vártak. Kérdőn néztem rájuk, kinek a műve volt ez. Adri a létező legszélesebb mosolyával bólogatott, miközben 18+-os mozdulatokat imitált.

Dávid még aznap este hazakísért, és a kapunál azt mondta: -Nekünk együtt kell lennünk, tudod?

Ó, hogyne tudnám, hogy boldog hetek álltak előttünk!? Én meg nem értettem, mit talál bennem olyan vonzónak ez a 100%-ban tesztoszteron tartalmú férfi. Merthogy nem a görnyedt testtartásom és a gyülekező szarkalábak csábították el, az biztos.

Forrás: Shutterstock

Persze ha úszol a rózsaszín ködben, nem veszed észre a másik hibáit. Dávidnak sohasem kellett megküzdenie semmiért. Kapott egy kétszobás lakást nem messze a Jászai Mari tértől - neki csak alá kellett írnia a papírt és átvennie a kulcsokat. Egy-két korábbi diákmunkát leszámítva csak az apja cégénél dolgozott a marketing osztályon.

A főző tudása pedig megrekedt valahol a rántotta és a bundáskenyér között. A legénylakás szó új értelmet nyert nála - mintha legalábbis robbantottak volna, annyira szanaszét hevertek a homijai az ujjnyi vastag por alatt.

Ehhez képest én soha egy fillért sem kaptam a szüleimtől. Amint kitettem a lábam a gimnázium kapuján, a magam ura voltam - annak minden előnyével és hátrányával együtt. Megtanultam beosztani azt a keveset, amit kerestem, és a szóhasználatomban gyakori vendég lett a "túlóra". Most már kisvállalkozóként a magam ura vagyok és egészen jól élek - bár a küzdelem és a fáradságos munka nem idegen számomra.

Ezt szerette meg bennem Dávid, és ez volt az, ami egy idő után elszakított tőle. Bár sokkal több 0 díszelgett a bankszámláján, tudta, hogy mindazt csak ajándékba kapta. Irigykedett a sikereimre, és persze mellettem szembe kellett néznie a saját lustaságával is. A rózsaszín köd a szemem előtt kezdett szétfoszlani. Bármennyire is fájt kimondani: az én álompasim életképtelen. Most már külön utakon boldogulunk.

Timi történetét Lippai Flóra jegyezte le.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.