szépség előítélet Ferencz Gabriella boldogtalanság
Egy szép nő legyen mindig boldog! És persze ugyanezt az elvárást támasztják a jóképű férfiak elé is, hiszen ha valaki szép, akkor mindene megvan.

A szuper külső belépőjegy és platina kártya mindenhová, ajtók nyílnak meg előtte, vonzza a pénzt és a szerelmet. Pedig nagyon sokszor tapasztaltam, hogy a szép embereket diszkriminálják, ők nem lehetnek szomorúak, kutya kötelességük boldognak lenni.

Pedig ugyanolyan emberek, mint bárki más, ugyanúgy kétségek gyötörhetik őket, ugyanúgy lehetnek sikertelen időszakok az életükben. Talán pontosan a külsejük miatt, és azért, mert azt gondolják, nekik mindenük megvan. Egy szép nőnek gyakran többet kell teljesítenie, mint a többieknek, mert sokan úgy vélik: ha a természet bőkezű volt a külsejét illetően, akkor biztosan máshol spórolt.

Az meg, hogy egy jóképű pasi ne legyen csajozógép, elképzelhetetlen. Hiszen az a boldog élet, amikor egy férfi egyik ágyból a másikba bújhat... És ha nem ilyen, akkor szégyellje magát, amiért nem használja ki az alkalmat? Mert tiszteli a nőket, és számára egy hosszú távú kapcsolat fontosabb, mint húsz egyéjszakás kaland? Egy jó pasi nem lehet szomorú, és ne dumáljon, hogy neki mennyire szar, ugye?

Forrás: Shutterstock

De akkor ennyi erővel jöhetnének a szőke hajúak, mert ha ekkora mázlijuk volt, hogy még a hajukat sem kell festeniük, akkor nem lehet rossz a kedvük. Mindenkiben találhatunk olyan tulajdonságot, ami különlegessé teszi. De ez nem jelentheti azt, hogy bizonyos dolgokat nem fogadunk el tőle, vagy hogy neki emiatt másként kellene éreznie, viselkednie. Senkit nem ítélhetünk örök boldogságra a külseje miatt, és nem dobhatjuk az érzéseit a sarokba, mert szerintünk ő úgysem éli meg azokat elég mélyen!

Vagyok én, te és ő. A jobb kinézet, vagy az eltérő gondolkodás nem jogosít fel senkit arra, hogy elvárásokat támasszon a másik felé, ezzel frusztrálva őt. Hiszen ha sokszor találkozik azzal, hogy "szép, tehát boldognak kell lennie", ő viszont mégsem érzi ezt, attól csak egyre rosszabbul lesz. Ez pedig egy ördögi kör, amiből nagyon nehéz kikászálódni.

Szóval senki ne ossza az észt, hogy kinek mihez van joga, és hogyan kellene éreznie magát, mert lehet, hogy ő lesz a következő, akiről véleményt alkotnak! És akkor már késő lesz arra gondolni, hogy ugyanezt tette másokkal. Fiatal, idős, férfi, nő, szép, átlagos, vékony, telt, barna, vörös - bárki lehet boldog, boldogtalan, sikeres, sikertelen.

Nem a külső vagy a kor szabja meg, hogy ki mit kap az élettől, vagy hogy milyen lehetőségei vannak. Az akarás, a figyelem, a hit, a kitartás sokkal inkább befolyásolnak egy karriert. És a párkapcsolatok alakulását sem a külsőségek határozzák meg, hanem a belső értékek, az egyezőségek, a rezgések.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.