esküvő eskü férj Laczó Adrienn fogadalom feleség házasság
"Életed legboldogabb napja lesz." Ez a mondat, így koronavírus idején még nagyobb teherként nehezedik az esküvőjére készülő menyasszony muszlin stólás vállára, mint békeidőben - pedig az se kutya!

Félidőben, amikor még a "bármi megtörténhet" stádiumban voltunk, kiegyeztem volna az "egyik legboldogabb" nappal is - aztán már azzal is beértem volna, ha ránk mosolyog a szerencse egy kellemes májusi időjárás formájában. Ha Aigner Szilárd még élne, én eskü, kizsaroltam volna belőle a "22 fok, fátyolfelhőt"! De a végsőkig is elmentem volna: megkentem volna magát a Jóistent is, csak süssön a nap - ha már minden más a feje tetejére állt, és a nélkülözhetetlen vendégeket kénytelenek vagyunk nélkülözni.

De ahogy az életem egyik fontos szereplője mondta: az ő lagzija tökéletesre sikeredett, a házassága viszont korántsem - nálunk pont fordítva lesz. Engem ma, az esküvőm napján, ez éltet. Az esküvőm napján, amikor nemhogy 22, hanem 25 fok van - na, ezt hívják boszorkányságnak!

Hónapokkal a nagy nap előtt kezdtem el írni az esküvői fogadalmamat (még ha itthon ez nem is szokás), és folytattam a járvány kirobbanása után is - még ha nem is lesz násznép, akiknek felolvashatom. Annak mentén írtam meg, ami minden magát írónak álmodó embert mozgat: nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek.

Drága most már Férjem!

A Szex és New York főszereplője írt egy könyvet a házasságról "Akarom. Akarom?" címmel. Én ezt fordítva éltem meg: "Akarom? Akarom hát!" Egyszer, mikor épp szöszmötöltél valamivel, megkérdeztem, hogy mit csinálsz. Mire te azt válaszoltad: "Szeretlek." Hát hogy is ne akarnám megpróbálni ezt az örökkön-örökkésdit egy ilyen pasival?! !

December környékén volt egy felismerésed: az esküvő az egyetlen olyan ünnep, ahol nem ajándékozzuk meg egymást. Aztán hamar rájöttél, hogy dehogynem: te odaajándékozod magad nekem, én pedig magam neked. Én szeretnék most adni neked még egy apróságot, egy csokor szép ígéretet. Betartatni ér!

Forrás: Shutterstock

Fogadom, hogy...

Egy életen át törölgetem a szemüvegedet, ami főképp azért maszatos, mert folyton az aurádban vagyok - vagy mert magadhoz húzol egy lopott cuppanósra.

Voltarenezem a lábadat, ha sokat futsz, vagy kicsit öregszel.

Sütök neked palacsintát (néha olyan "nem egészséges, de a nagyijainkat juttatja eszünkbe" tésztából is), és bosszankodom, hogy csak és kizárólag Nutellásat vagy hajlandó enni. Vagy ez én volnék? A házasság úgy látszik, idült memóriaromlással is jár.

Nem hánytorgatom majd fel - vagy legalábbis nem olyan gyakran, mint szeretném -, hogy amikor én már negyvenes mama vagyok, te még csak harmincas süldő leszel, hiszem nem a te hibád. Bár egy kicsit azért mégis. :)

Leszek a sous chefed, a sporthajcsárod és a folyadékbevitel felelősöd, még ha nincs is ilyenekre szükséged.

Fáradhatatlanul kenem a kobakodat naptejjel, csak ne vágnál mindig olyan fejet közben, mintha malacot ölnék!

Megbocsátok, amiért Anya a cinkostársad, és főleg ellenem konspiráltok.

Ha lesz, a következő karantént is kéz a kézben töltjük.

Egyszer megtanulok olyan rizottót rittyenteni, amilyet a Fördős Zé sem tud.

Minden valamire való tavat végig supozok veled, és minden meredek lejtőn lesnowboardozom melletted.

Gondoskodom a zokni utánpótlásodról (Isten áldja a H&M tízes pakkját), és ráfogom a zoknimanóra, hogy ő csinál belőlük gombolyagot a szennyesben - a nemjóját!

Kérésre bármikor eléneklem neked a Spice Girls Wannabe című számát. Ha nem kéred, akkor is.

Nem mindig szedem le a fejedet, amikor le kellene.

Szabad szemmel alig észrevehető szemforgatással, de meghajlok polihisztorságod előtt - ó, te magasságos!

Mindig 2000-es fordulatszám felett fogom tartani az autódat.

Meghálálom azt a türelmet, amivel viseltetsz irántam.

Minden vágyam ellenére sem fojtalak meg, amikor kaján vigyorral nyersz kártyában. És szinte mindig nyersz basszus!

Nem vonom kétségbe, amikor azt mondod: megfogtad velem az Isten lábát.

Igyekszem olyan feleséged lenni, amilyennek a nagykönyvben meg vagyok írva - és ha elbukom, felállok.

Fogadom, hogy elhiszlek.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.