szerelem vágy Dely Diana lélek magány várakozás fájdalom
Ülök, és várok. Nem tudom, hogy a csodára várok, vagy csak arra, hogy véget érjen ez a gyötrődés, ami most még végeláthatatlannak tűnik. Csak ülök a kanapé szélén, ahonnan épp kilátok az erkélyen át az égboltra.

Nézem, hogyan takargatják be gondosan a Nap minden egyes sugarát a felé kúszó felhők. Ülök, és bámulom, hogy még a természet is gondoskodó, hogy még a világmindenséget is a szeretet tartja össze. Én pedig magamhoz sem ölelhetlek téged, míg mindkettőnkben le nem csengenek a saját kis viharaink.

Idő. Türelem. Távolság. Mennyivel könnyebb lenne úgy várnunk dolgokra, hogy tudjuk azt a dátumot, amikortól más lesz minden! Mennyivel könnyebb lenne számolni a napokat, mintsem tűrni, hogy a kétségek és a bizonytalanra való várakozás szép lassan felemésszen! Ülök, és várom, hogy az élet illata beáradjon a nyitott ajtón. Keresem a nemrég még szobámban tomboló nyüzsgést, az ölelések emlékét, a szavaid gyengédségét.

Várom, hogy történjen valami, ami megtöri a gyilkos magányt, ami úgy érzem, egyre kisebbre zsugorítja a lelkemet. Mintha a szívem satuba lenne fogva, aminek szorítása nem engedi szabadulni a belé szorult, féktelen, mégis szelíd szerelmet.

Hiányzol. Meghagyom a saját csönded, nem akarom a gondolataid megzavarni, felkavarni. Tudod, én nem hittem, hogy léteznek ilyen gyönyörű, de mégis pokoli érzések. Próbálom kiszorítani őket a gondolataimból, igyekszem minden erőmmel a boldog jövőnkre koncentrálni. Igyekszem formálni magam, hogy ne egy roncsot láss bennem, hanem azt a szerethető nőt, akinek megismertél.

Forrás: Shutterstock

Tudom, hogy ez főként a saját érdekem, akkor is, ha most minden lélegzetvételemhez te adsz erőt. A várakozás fegyelemre tanít. Láthatatlan kezek fogják be a számat, ha szólni akarok, és ugyanezek törlik le a néha kicsorduló könnyeimet is.

Szokatlan a reggeli magányos ébredés, és idegen a saját ágyam is, amiben esténként egyedül hajtom álomra a fejem. Csak a macskám dorombol a te esti duruzsolásod helyett. Esküszöm, a méltatlankodásaid, apró bosszankodásaid is végtelenül boldoggá tennének most. Vagy a tudat, hogy ha nem is fekszel mellettem, de itt vagy valahol egy karnyújtásnyira. Pedig most sem vagy messze. Igyekszem elhessegetni a kétségeim, de minél inkább ezen vagyok, annál inkább teret engedek a szomorúságnak a szívemben.

Milyen egyszerű is lenne az egész, ha a problémák már magától az elhatározástól megoldódnának! Ha onnantól nem lenne semmi gond, hogy sziklaszilárdan, közösen eldöntjük: legyőzzük az elénk gördülő akadályokat.

Milyen egyszerű is lenne az egész, ha nem értenénk egymást olyan sokszor félre, és ami nekem jót jelent, neked sem jelentene rosszat - és fordítva. Olyan sokszor szórjuk el egymásban a félelem apró magvacskáit akaratlanul, észrevétlenül, hogy megszámlálni sem tudom.

És én még mindig csak ülök, és várok. Várom az ébredést ebből a lázálomból, és közben minden erőmmel igyekszem arra koncentrálni, hogy ez a rövid külön töltött idő a javunkat szolgálja. Hogy értünk van. Értünk, akik hamarosan újra eggyé válunk majd. De az már más lesz. Egyszerűbb. Tisztább. Járhatóbb. Mert ott már szembeszegülünk majd a problémákkal. És őszintén hiszem, hogy a kis önismereti, magányos tréningünk után már semmi nem jöhet, ami elválaszthatna minket egymástól.

Szóval csak ülök a kanapé szélén, és várok. Rád.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.