párkapcsolat Angyal Ani szingli párban karantén egyedül
Lassan ugyan újraéled a világ ebből az igen furcsa időszakból, de a nyomait több szempontból is még nagyon-nagyon sokáig érezni fogjuk magunkon, ebben egészen biztos vagyok.

Nemcsak gazdaságilag hatott nagyon sok mindenkire különbözőféleképpen ez a válság, de emberi kapcsolatainkat is igencsak megviseli, vagy éppen megerősíti. Én már pár hete figyelem a barátaimat, ki hogyan reagál.

Eszter barátnőm igazi szingli csaj. Ahogy én is, ő is nem sokkal a karantén kezdete előtt lett egyedülálló. Ami nem a legpraktikusabb időzítés ugyan, de hát egyikünk korábbi partnere sem adott át kérdőívet a szakítás előtt, hogy mikor lenne a legalkalmasabb nekünk, ha összetörné a szívünket. Szóval, a szingli csajszi a várban él, bringázik, motorozik, szépítgeti új kis lakását, és ha netalántán megzuhanna, tele van szuper barátokkal. A hűtőjében is mindig akad egy üveg bor, úgyhogy egy jó online kocsmázásra bármikor kapható.

Természetesen, mint minden frissen szingli lány, keményen tornázik, szuperebbnél szuperebb egészséges kajákat csinál, amikről szuperszónikus Instagram-fotók készülnek. És hát jönnek is rá az épeszű egészséges férfiak, csakhogy ebben a fránya időszakban a randizás nem megengedett.

Elég borzalmas lenne, ha egy szörnyű Tinder-randi nemcsak másnapos fejfájással, de egy kis tüdőgyulladással is párosulna. Online meg nem lehet pasizni. Szerencsére elég idősek vagyunk már mindketten, hogy tudjuk, ha 2-3 nap chatelés után nem lesz találka, akkor abba leszünk szerelmesek, akit odaképzelünk, és nem abba, aki pötyög nekünk a másik oldalon. Szingli fronton marad tehát a gyógyulós időszak, a csajos délutánok/esték, meg az online vásárlás.

Réka és Ádi barátaim a legcukibb, legegyüttműködőbb párocska, akiket ismerek. Nagyjából egy éve élnek együtt, mióta Réka elhagyott engem a kedveséért. Addig az én lakótársam volt, szóval tudom, milyen jó dolga is van a férjjelöltjének. Otthonról dolgoznak mindketten, és azért bármennyire szereti is egymást két ember, a 0-24 összezártság nem hiszem, hogy a legjobb.

Forrás: Shutterstock

A minap átmentem hozzájuk egy társasjáték partyra. Őszintén mondom, nem láttam, hogy a konyhakéssel a zsebükben mászkálnának a lakásban - tehát valószínűleg nem akarják még kivégezni egymást. Vittem egy üveg bort, amit hárman fogyasztottunk el, és úgy tűnt, a végére nekik is a fejükbe szállt, tehát funkcionális alkoholistává sem váltak a bezártságtól, ami külön jó hír.

Azt viszont aranyos volt hallgatni, hogy amint az egyikőjük kiment a WC-re vagy a konyhába valamiért, a másik már suttogta is a fülembe, hogy "Nagyon szeretem őt, félre ne érts, de annyira jó, hogy itt vagy, és végre van más társaságunk is." Szóval, egészen jó lehet párosban is a karantén, mert legalább van, aki vacsit csinál, lapoz egyet, ha már nem tetszik a zene, meg van kire kenni, hogy nincs lehajtva a wc deszka.

Talán a mingliségben - én sem szeretem ezt a szót, de állítólag így hívják, ha van párod, de nem éltek együtt - a legegyszerűbb elviselni a kiszabott kötelező magányt. Persze attól függ ez is, mennyire vesszük komolyan.

A tévében azt mondták, a külön élő párok is találkozhatnak, így hát ezt magamra vettem, és időnként átjövünk egymáshoz a fiúmmal. Érdekes dolog, amikor a második vagy harmadik randi körül üt be a karantén. Hirtelen egyikünk sem dolgozik, minden elfoglaltságunk lemondva, az idő megszűnik, és ott állsz egy teljesen friss kapcsolatban, hogy akkor tessék, itt az idő nektek, lehet ismerkedni, mert hát más dolgotok sincs.

Vakarja a fejét az ember, hogy hát munkába sem kell járni, nincs találkozó a barátokkal, nincs hétvégén buli, csak te vagy meg ő. Aztán vagy együtt vagytok, vagy otthon ültök és várjátok, hogy együtt legyetek. Na valahogy így lehet 40 nap alatt leélni a párkapcsolat első döcögős kb. 2-3 hónapját. Intenzíven, sűrítve, de annál zavartalanabbul.

Akárhogy is ér a karantén, egyedül vagy párban, az biztos, hogy nem könnyű, de szerintem aki a szívére hallgat és az ösztöneit követi, az az első pár nap kétségbeesése után megtalálja ebben a helyzetben is a maga kis mini boldogságát.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.