autó pénz külsőség férfi férfiasság Barok Eszter
Mi az, ami egy férfit vonzóvá, szexivé, ideális társsá tesz? Nos, nem a bicepsze, sem az autója. Ennél lényegesen bonyolultabb, mégis egyszerűbb a helyzet. Nézzük csak...

1. Önellátó

Jó, jó, nem kell, hogy saját krumpli- és kukoricaföldje legyen, és maga szője-fonja a ruháit, de az alap, hogy képes és hajlandó legyen az önálló, felnőtt életre. Legyen legalább néhány egyszerű étel, amit el tud készíteni, mosogasson el maga után, és ne az anyja járjon takarítani a lakására. Ha ingben jár, képes legyen azt önállóan kivasalni. És ha tartozása van, kérjen részletfizetést, ne várja meg a végrehajtókat - vagyis intézze felelősséggel a saját ügyeit.

Rengeteg olyan nőt ismerek, aki saját munkája mellett nem csupán házicseléd otthon, de még amolyan menedzser is, aki a fickó ügyeit kézben tartja, a postai csekkektől kezdve az adóbevallásán keresztül az anyja születésnapi tortájáig. Mert "szegény Gyurka nem tud odafigyelni ilyesmire". Na nem, köszi, de nem.

2. Talpraesett

Nem kell, hogy gazdag legyen, de az fontos, hogy meglássa a kínálkozó lehetőségeket, merjen belevágni dolgokba és feltalálja magát a nehezebb helyzetekben is. Maximálisan meghajoltam például az a brit pilóta előtt, aki a járványhelyzet miatt fizetés nélküli szabadságra kényszerült a légitársaságok leállásával.

Fogta magát, és elment futárnak egy élelmiszerlánchoz, hogy addig is munkában legyen és pénzt keressen. Inspiráló, ha valaki kellő magabiztossággal és alázattal rendelkezik ahhoz, hogy akár a komfortzónájából is kilépjen, ha szükséges.

3. Gondoskodó

Igen, igen. Az embernek egy átdolgozott nap után jólesik, ha a párja főz, vagy épp rendel valami finomat. Ha elé teszi az ételt, ha kiengedi az illatos fürdővizet, ha megmasszírozza a hátát. És persze nemcsak azért, mert épp szexet akar, hanem azért is, mert lényéből fakad az, hogy örömmel gondoskodik azokról, akiket szeret - mindez a gyerekeire természetesen hatványozottan érvényes.

4. Magabiztos

Bár sokan hódítanak azzal, hogy félénkek és nem bíznak magukban, én hiszek abban, hogy az önbizalomhiány egy bizonyos kor és érettségi szint után valójában lustaság álruhában. Ha ugyanis nekem fontos, hogy egyre jobbá váljak valamiben - legyen az a tenisz, a zongorázás, a munkám vagy az erotikus masszázs - akkor sokat fogok gyakorolni. És egy idő után látom, hogy igenis jó, egyre jobb vagyok.

Ha még mindig nem hiszek magamban - mert régi családi minták, korlátozó hiedelmek és traumák lenyomatai kínoznak -, akkor dolgozom az önismereten, önelfogadáson is. Ami kizárt, hogy ne vezetne eredményre. A "nem merek" tehát csak kifogás, amit felnőtt férfiként ideje levetkőzni.

Forrás: Shutterstock

5. Megbízható

Sokat gondolkoztam azon, hogy mi is az én szeretetnyelvem, és rájöttem: a megbízhatóság. Az, hogy ha a másik megígéri, be is tartja az ígéretét. Az, hogy ha ötöt mond, ötre ott is van, vis maior esetén pedig jelzi, hogy késik. Az, hogy ha kérek valamit, azt tiszteletben tartja. Csukott szemmel, vakon is tudom, hogy egy csapatban játszunk, és nem ellenem dolgozik.

6. Kommunikál

Képes - és hajlandó! - szóban és testbeszéddel kifejezni az érzéseit, szükségleteit, igényeit, problémáit. Vannak olyan helyzetek, amikor egy vita hevében nem lehet azonnal megbeszélni a dolgokat, de aki hosszú távon sem képes higgadtan beszélni fontos, bensőséges dolgokról, az menjen el egy átfogó terápiára! És csak utána építsen komoly kapcsolatot. Garantáltan jobban fog menni, mint azelőtt.

7. Önazonos

Szeretem, ha egy férfi mögött megdolgozott önismeret van: tudja, mik az erősségei, a gyengeségei, és folyamatosan dolgozik azon, hogy önmaga legjobb verziójává váljon. Nem mutogat ujjal másokra, nem hárítja a felelősséget, nem keres mentségeket, hanem a puszta, nyers valójában vállalja magát, minden hibájával együtt. Ez valami olyan őrületesen szexi, hogy szavakat is alig találok rá...

Mire a lista végére értem, rájöttem arra, mi a legjobb ebben az egészben: az, hogy ugyanezeket az ideális nőről is elmondhatnánk... hát nem fantasztikus?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.