párkapcsolat emlék Ferencz Gabriella szakítás múlt
Szerelem, kapcsolat, emlékek... Szépek és szomorúak, melyek belénk ivódtak. Nem kell hozzájuk konkrét tárgy, hogy felidézzük őket. Átéltük, megtapasztaltuk, mi a jó, ahogyan azt is, hogy mi a rossz nekünk.

Majd szakítottunk és szétváltunk, új utakat, partnert és boldogságot keresve. Saját magunkkal törődve, nem pedig folyton a múlton keseregve, azon gondolkodva, vajon hiányzunk-e a volt szerelmünknek. Hányszor gondol ránk, mit csinálhat éppen, kivel beszél, van-e új társa? Nálam a vége azt jelenti, hogy takarítok, kidobok fotókat, e-maileket, telefonszámot. Azt vallom, hogy csak úgy lehet új fejezetet nyitni az életünkben, ha nem botlunk folyamatosan a múltba. Ha nem állunk meg percekre, hogy "Jaj, de jó is volt, amikor még együtt voltunk!"

Igen, egy szakítás után furán működik az emlékezetünk, valahogy mindig csak a szépre képes emlékezni, keserédes pillanatokat, órákat szerezve nekünk. Nem foglalkozik a veszekedésekkel, a csalódásokkal, csak és kizárólag az ölelésekről, csókokról és szeretkezésekről szóló emlékeket tolja a képünkbe.

Mi pedig elhisszük neki, hogy jó, sőt, csodás volt minden. Még azon is elgondolkodunk, hogy ha az érzések lecsillapodtak, talán megmaradhatnánk barátoknak, hiszen olyan jól ismerjük egymást. Biztosan tudnánk felnőtt módjára beszélgetni!

A válaszom NEM, így, csupa nagybetűvel. Azért, mert valamikor összefonódott a sorsunk, nem kell egész életen át tudnunk a másikról. Nyomon követni az életét, lájkolni a fotóit és várni, hogy ő is ugyanezt tegye a miénkkel. Nem szabad egyetlen apró területet sem hagyni a jelenünkből,jövőnkből, melyet az ex elfoglalhat. A kapcsolatok között éles határvonalnak, lezárásnak kell lennie, nem futhatnak párhuzamosan egymás mellett, vagy egyik a másikkal összekeveredve.

Forrás: Shutterstock

Jártunk óvodába, iskolába, gimnáziumba, egyetemre, éveken keresztül megosztottuk a mindennapjainkat száz másik emberrel. Mikor végzünk, mégsem érezzük szükségesnek, hogy mindenkivel szoros kapcsolatban maradjunk. Hogy ez nem ugyanaz a helyzet? Miért nem? Éveken keresztül intenzív nyolc órákat töltöttünk együtt! Nem gondolom, hogy az intim pillanatok és a szex indokolná csak, hogy valakivel egy szakítás után is kapcsolatot tartsunk.

Értelmeznünk kell a "vége" szó jelentését ahhoz, hogy megértsük: csak saját magunknak okozunk kellemetlen perceket a kapcsolatok utáni kötelékekkel. A vége azt jelenti, hogy nincs többé, valami lezárul, nem folytatódik. Elég egyértelmű, nem?

Azért, mert valaki egy életszakaszunk része volt, még nem kell, hogy egész életünket végigkísérje. És ez nem kegyetlenség, inkább a józan ész diktálja, hiszen így nem megtagadjuk a múltat.

Épp ellenkezőleg, azt a szerepet szánjuk neki, amire hivatott: hogy mögöttünk legyen. Akkor leszünk igazán boldogok, ha a jelenre koncentrálunk, ha nem kísértjük az "itt és most"- ot azzal, hogy beleráncigáljuk az exünket. Vége! Ne csak mondjuk, hanem gondoljuk is komolyan! Különben pár év múlva öt-hat kapcsolatot ápolhatunk majd párhuzamosan! Még kimondani is rémisztő, nem igaz?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.