párkapcsolat Molnár Csanád pénz vagyon párkeresés biztonság anyagi biztonság
Sok férfitól hallottam már, hogy felháborodva kijelentették: a nők csak a pénzes férfiakat találják vonzónak. Szerintem ez nem mindegyik nőre igaz. Vannak, akiknél csak a szerelem a döntő, és nem törődnek az anyagiakkal.

Ők úgy gondolják, hogy majd együtt megküzdenek a nehézségekkel, és így is belevágnak a kapcsolatba. Ez igazán szép. De én azokat a csajokat sem hibáztatom, akik csak a "tehetős" kategóriába tartozó férfiakkal állnak szóba. Régebben is az számított jó partinak, akinek volt háza, földje, tehát arra lehetett számítani, hogy nem kell mellette nélkülözni. Biztosítani tudja a nőnek és a családnak azokat a forrásokat, amik a fennmaradáshoz, a fejlődéshez szükségesek.

Már az őskorban is az a férfi volt sikeres a nőknél, aki nagyobb, több vadat tudott elejteni, több húst tudott hazavinni a saját erejéből. A sikeres vadászok tudtak hozzájárulni a család életben maradásához, tehát a faj fenntartásához is. Mindig, mindenhol és mindenkor az erősebb, okosabb, talpraesettebb nyer. Az erős "hím" jutalma pedig nem más, mint az, hogy a nő őt választja és neki adja magát. Ma is ez van.

Persze, hogy vonzóbb egy olyan férfi, aki meg tudott teremteni egy bizonyos egzisztenciát, mint az, aki egyik hónaptól a másikig, fizetéstől fizetésig él... Lehet valaki kedves, figyelmes, udvarias, lovagias, talpig úriember, jólelkű, de ha a nő nem érzi magát mellette biztonságban, akkor hiába minden jó tulajdonsága, nem biztos, hogy sikerrel jár.

Baj ez, vagy sem? Aki azért nem él párkapcsolatban, mert senkinek nem kell a rossz anyagi helyzete miatt, annak baj. És nyilván rosszallóan tekint azokra, akik egy módosabb embert választanak helyette. Sajnos azonban ma is igaz, hogy a szerelemből nem lehet megélni. Ne csodálkozzunk, ha egy nő feladja a forró szerelmet, és helyette a létbiztonságot választja! Hiábavaló minden tiszteleted, szereteted, megbecsülésed a párod felé, ha nem teszel lépéseket azért, hogy biztonságos legyen a családalapítás, hogy ne szenvedjetek majd szükséget.

Forrás: Shutterstock

Ha nem lát életrevalónak, esélyes, hogy egy idő után túl fog lépni rajtad. Mert a vonzó férfi képéhez a tettrekészség, a problémák megoldása, az életrevalóság is hozzátartozik. Átmenetileg persze mindenki kerülhet nehéz helyzetbe. De ha egész életedben megragadsz egy szinten, és nem is küzdesz a pozitív változásokért, az kiábrándító egy nő számára... és neked sem jó.

Ezzel nem azt mondom, hogy mindenki fordítson hátat a partnerének, ha annak megszűnik a munkahelye, vagy ideiglenesen nem jut jobb álláshoz. De ha hónapok, netán évek alatt sem képes változtatni, és nem is törekszik a jobbra, akkor ott nincs mire várni.

Mert mitől lenne férfi egy férfi, ha nem attól, hogy mentálisan is erős és hajlandó a változtatásra? Hogy jobbá, könnyebbé tudja tenni a saját, a párja és a családja életét? Nem csak azzal bizonyítja a férfiasságát, hogy helytáll az ágyban. Egy igazi férfi nem a kanapén hátradőlve éli le az életét, hanem tud és akar is teremteni, alkotni. Képes előre látni, tervezni, és a terveit meg is tudja valósítani. Nem ígér, helyette tesz - nem szenved a hiánytól, hanem megszünteti azt.

Nem kesereg, hanem változtat a helyzeten. Nem ragad bele a posványba, hanem összeszedi az erejét, és kimászik belőle. Mi kell a nőnek? Szerelem, megbecsülés és tisztelet mindenképp. De mindezek mellett biztonság is - mert szüksége van egy helyre, ahol annyira jól érzi magát, hogy akar (és tud) "fészket rakni" is.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.