retró emlék gyerekkor Zavada Janka múlt
Annyi, de annyi írás születik arról, hogy mennyire király dolgokat használhattunk gyerekként. Akkor nem becsültük meg őket annyira, mint most. Pedig a retró király, a retró felejthetetlen, a retró örök...

Szerintem meg inkább csak a vele járó érzéseket hiányoljuk. A gyerekkort, a bolondozásokat és mindent, amit akkor imádtunk. Összegyűjtöttem pár olyan cuccot, amitől speciel én gyerekkoromban is kiakadtam, és semmi pénzért nem akarnék újra kínlódni velük.

1. A szalagzabáló kazettás magnó

Ismerős az érzés, amikor hallod, hogy épp most zabálja fel a magnó a kedvenc kazettádat? A válogatást, amit órákon keresztül szenvedve állítottál össze... Elgémberedve ültél a rádió mellett, készen állva, hogy bármelyik pillanatban felcsendülhet a dal. Aztán vártál még pár órát, mert későn nyomtad le a gombot, így nem teljesen az elejétől ment a felvétel.

Na ezt a kazettát most apró darabokra darálta a kedves kis magnó. Jöhetnek nekem azzal, hogy ceruza meg golyóstoll, vagy épp cellux, és megvan a megoldás. Aki tényleg képes volt egy 2 cm-es darabokra szaggatott szalagot használhatóvá tenni, az előtt megemelem a képzeletbeli kalapom.

2. Az alattomos trapéznadrág

Szakadó esőben sétálsz, és hiába van nálad ernyő, mert a nadrágod felszívja az összes nedvességet a földről. De nem elég, hogy vizes bokával kullogsz az utcán, most jön a java. Az egyik lábad játszi könnyedséggel beleakad a másik lábadon fityegő félkilométeres trapéz anyagba, és arccal landolsz a sárban. Kösz szépen, de ezt elég volt azokban az években végigcsinálni. Soha többé trapéz!

Forrás: Shuttertsock

3. Bokatörő holdjáró

Imádtam, imádtuk. De sosem fogok rájönni, hogy miért... Csúnyák és otrombák voltak azok a platformos cipők, amiket csak úgy ismerünk, holdjáró. Emlékszem, mikor tyúklépésben sasszéztam a 20 cm-es talpú cipőmben. Igyekeztem a suli diszkóba, de mire odaértem, úgy megfájdult a lábam, hogy majdnem sírtam. Útközben többször kifordult a bokám, hólyagosra törte a talpam és a sarkam. Nem telt el fél óra, sarkon fordultam, levettem azt a szörnyeteget, és mezítláb, megsemmisülve hazabattyogtam. Felőlem nyugodtan ott maradhat ez a fajta cipő abban a hullámsírban, ahová lassan 20 éve temettem!

4. CD gyilkos, folyton lemerülő discman

Istencsászárkirálynak éreztem magamat , amikor megkaptam életem első (és egyetlen) discmanjét. Na, de tegyük csak a kezünket a szívünkre: vajon elfelejtettük, mikor a CD-t megkarmolta és onnantól kezdve sohasem játszotta le rendesen a zenét? Bepörgette, mint az állat, majd hirtelen az elejére ugrott a szám. Csak recsegett-ropogott. Te meg vártad a csodát, ami már sosem jött el. Arról nem is beszélve, mekkora elemtemetők voltak azok a masinák.

Forrás: Shutterstock

5. Eltorzult, homályos fényképek

Nem értem, miért hiányzik ez bárkinek is. Most komolyan... Ellőttünk 24 vagy - ha menők voltunk - 36 képet. Vártuk, mint a Mikulást, hogy elkészüljön. Tűkön ültünk egy hétig. Aztán, ha az átvételkor sajnálkozó mosolyt láttunk az eladó arcán, már sejtettük, hogy bukta az egész. Homályos, bemozdult, eltorzult és tök gagyi fotókat szorongattunk a kezünkben. Kifizettünk értük egy rakás pénzt, hogy utána elsüllyesszük őket a szekrény mélyére.

Nem baj, ha nem vagy rutinos író. ✍️ Ha eddig csak a fióknak írogattál, akkor itt az alkalom, hogy megmutasd, mire vagy képes!

Mit kell tenned, ha részt akarsz venni a pályázaton?

Írd meg egy maximum 3500 karakteres cikk formájában, hogy mit gondolsz az alábbi idézetről - majd küldd el nekünk a jelentkezes@she.hu email címre április 30-ig!

Oszd meg velünk, és a legjobb cikkeket megjelentetjük az oldalon!

Forrás: She.hu

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.