szerelem Molnár Csanád párkapcsolat méltóság szakítás
Akibe egyszer szerelmes lettél, abba mindig is az maradsz. Próbálkozhatsz tenni ellene, de lélekben mindig is egy párt fogtok alkotni. Se józan ésszel, se vasakarattal nem tudod legyőzni a szívedet és a vágyaidat.

Ha véget ért vele a fizikai kapcsolatod, mert valamilyen oknál fogva szakítottatok, akkor sem fogsz leválni róla. Mert egy életre szóló szövetség az, amit akaratlanul kötöttetek. Lehet, hogy az életben nem vagytok egymásnak valók, a gyakorlati dolgokban nem illetek össze, de a szerelem akkor is megmarad. Még úgy is, ha több száz, vagy több ezer kilométerre kerül tőled. Még úgy is, ha soha többé nem keresed, és nem beszélsz vele.

Ilyenkor csak egyet tehetsz: megtanulsz nélküle élni. Nem engeded meg, hogy csak az ő emléke töltse ki a napjaidat. Rajta kívül is meg kell találnod az élet azon szépségeit, amik ott vannak az orrod előtt. Erős vagy, sikerülni fog. Csak tudatosítsd magadban, hogy nem csak ő az egyedüli boldogság forrás, amiért, akiért érdemes élni! El kell fogadnod, hogy más utat jelölt ki nektek a sors, és azon kell járnotok. Ne várd, hogy ismét egymásra találtok! Ne azért élj, hogy valamikor újrakezdhesd vele! Nyugodj bele, hogy vége, és teljes értékű életre törekedj!

Forrás: Shutterstock

Persze elfogadhatod, hogy még mindig szerelmes vagy belé. Nem muszáj elfelejtened - főleg, ha most még úgy érzed, hogy úgysem tudod soha. De hidd el, idővel az arcképe meg fog kopni az emlékeid között! Egyre halványabban tudod felidézni az érintését, egyre kevésbé éhezel majd a csókjaira. Ám a szerelem akkor is ott fog parázslani a szíved mélyén. Ha pedig újra ott áll előtted, a parázsból lángoló tűz lesz...

Mégse alázd meg magad könyörgéssel! Hiába akarod, hogy visszatérjen, ha egyszer már elhagyott. Ne sírj neki, hogy nélküle semmit nem ér az élet! Ha a szerelmedet nem sikerült megtartani, őrizd meg legalább a méltóságodat! Tanuld meg, fogadd el, hogy más is szerethető, hogy mással is lehetsz boldog! Helyet kell csinálnod a szívedben, meg kell találnod újra önmagad, hogy más is jól érezze magát melletted. Szeretheted a múltad egy vagy több szereplőjét, és szeretheted azt is, aki most van melletted. De a régi életed érzései ne homályosítsák el a jelent!

Nyisd ki a szíved ajtaját, szeress újra és újat! Mert nem teheted meg azzal, aki melletted van, hogy megbántod. Nem szenvedhet, nem szorulhat háttérbe csak azért, mert te valaki másnál hagytad a szívedet. Ha esélyt adsz neki, ha rá figyelsz és közel engeded magadhoz, hamarosan olyan értékre lelhetsz, ami elmossa a csalódások emlékét és új ajtókat nyit a boldogság felé.

Nem baj, ha nem vagy rutinos író. ✍️ Ha eddig csak a fióknak írogattál, akkor itt az alkalom, hogy megmutasd, mire vagy képes!

Mit kell tenned, ha részt akarsz venni a pályázaton?

Írd meg egy maximum 3500 karakteres cikk formájában, hogy mit gondolsz az alábbi idézetről - majd küldd el nekünk a jelentkezes@she.hu email címre április 30-ig!

Oszd meg velünk, és a legjobb cikkeket megjelentetjük az oldalon!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.