szerelem sajnálat Molnár Csanád szakítás szerelmi bánat egyedül
Kérlek, ne nehezítsd meg a dolgom! Tedd könnyűvé a távozásomat! Ha szeretsz, akkor elengedsz, és hagyod, hogy azt az utat járjam, amit én választottam, ami nekem jó. Tudom, hogy neked most nagyon nehéz, és félek, egy ideig nem is lesz könnyebb.

Egy új világot kell létrehoznod, mégpedig olyat, amiben én már csak egy emlék leszek. Kérlek, ne marasztalj! Most már ne ígérj fűt-fát! Ne most akard megmenteni a kapcsolatunkat! Eddig is megtehetted volna, hogy úgy szeretsz, hogy nekem is jó legyen. Nem tetted. Mert neked túl nagy teher lett volna erőfeszítéseket tenni kettőnkért.

Persze most, hogy a végére jutottunk, és érzed azt, hogy elveszíthetsz, megijedtél. Most kezded végiggondolni azt, hogy milyen lenne nélkülem az életed. És én tudom, hogy csak ezért akarod, hogy veled maradjak.

De tudod, nekem már régóta nem jó veled. Én figyeltem rád, és ahogy egyre jobban, egyre mélyebben megismertelek, rájöttem: nem téged kerestelek. Te soha nem fogod tudni megadni azt, amire vágyom és amire egy párkapcsolatban szükségem van. Most már késő bármit is tenni. Eljutottunk odáig, hogy már nem lehet megjavítani azt, ami elromlott. A súlyos hiányokat nem pótoltad eddig sem - és ezek után sem tennéd. Vártam eleget. Hagytam időt, hogy bizonyítsd a szeretetedet.

Te viszont semmit sem tettél, amivel magad mellett tarthattál volna. Nem jöttél, amikor szükségem lett volna rád, nem voltál mellettem, amikor hiányoztál, nem fogtad a kezem, amikor féltem, és nem irányítottál, amikor nem tudtam, hova és merre menjek tovább. Gyenge voltál, és féltél újra szeretni. Féltél újra elhinni, hogy van, aki szeret téged.

Pedig én szerettelek, és ezerféleképpen igyekeztem kimutatni. Levetkőztem a gátlásaimat, és hagytam volna, hogy közelíts, de te soha nem tártad szélesre az ajtót - így soha nem jutottam be hozzád. Nem dolgoztál kettőnkért, nem hoztál áldozatokat - a könnyebb utat jártad, és maradtál abban a lelkiállapotban, amiben előttem is voltál.

Forrás: Shutterstock

Te még mindig sajnálod és sajnáltatod magad, amiért elváltál és egyedül maradtál. Most már tudom, hogy nem is voltál te olyan ártatlan, mint amilyennek mutattad magad. Az persze igaz, hogy soha nem tettél olyat, amivel okot adtál volna egy megcsalásra, de azért sem tettél semmit, hogy megtartsd azt, aki szeret téged. Ilyen passzívan nem lehet egy párkapcsolatot sem életben tartani.

Én is többre vágyom, de másoknak még ennél is több kell ahhoz, hogy maradni akarjanak. Nem elég a tudat, hogy vagy, de még az sem, hogy számíthatok rád a későbbiekben is. Arra is szükség lett volna, hogy kifejezd mindazt, amit érzel, hogy kimutasd azt a szeretetet, amiről most beszélsz. A tudomásomra is kellett volna hoznod, hogy mit érzel.

Most már hiába erőlködsz, kiszerettem belőled, és elengedtem azt az életet, amit melletted élhettem volna, ha maradok. De nem maradhatok, mennem kell, menni akarok. Most már hiába a sok szívhezszóló szép szavad. Korábban örültem volna neki, de már nem hallom meg.

A szerelmes leveleid, üzeneteid sem olvasom el - olvasatlanul összetépem, törlöm őket. Velem már ne tervezz se jelent, se jövőt - már elindultam másfelé. A döntésem végleges, tekintsd te is annak, és ne akard, hogy veled maradjak! Ha maradok, abba belehalok. Hidd el, én csak élni akarok!

Nem baj, ha nem vagy rutinos író. ✍️ Ha eddig csak a fióknak írogattál, akkor itt az alkalom, hogy megmutasd, mire vagy képes!

Mit kell tenned, ha részt akarsz venni a pályázaton?

Írd meg egy maximum 3500 karakteres cikk formájában, hogy mit gondolsz az alábbi idézetről - majd küldd el nekünk a jelentkezes@she.hu email címre április 30-ig!

Oszd meg velünk, és a legjobb cikkeket megjelentetjük az oldalon!

Forrás: She.hu

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.