hazugság Greta May test ismerkedés szavak félrevezetés
Éva szinte kipattant az ágyból, amikor meghallotta az üzenet hangját. Este tizenegy múlt, már félig szunyókált, de most egy pillanat alatt kiment az álom a szeméből. A szíve gyorsabban vert, míg kapkodva bekapcsolta a laptopot.

Tudta, hogy Patrik az. Hosszú beszélgetés lesz, hiszen mindig órákig csetelnek. Biztosan megint összeveszett a barátnőjével, és persze kihez máshoz fordulna ilyenkor, mint hozzá...?

Érezte, hogy elönti az arcát a forróság. Sosem fogalmazta meg magának, de szilárdan hitt benne, hogy már csak idő kérdése az egész. Patrik megunja azt a veszekedős libát, akivel évek óta nyúzzák egymás idegeit, szakít, és végre összejönnek.

Testileg még nem történt köztük semmi, egy csók sem. De ez az összhang, ami az elmúlt hónapok alatt kialakult, ez a lelki közösség, ez a harmónia... Gyakorlatilag már nem is vonzódás - ez szerelem. Akkor is, ha még nem mondták ki.

Ha csak sima baráti dumálásokról lenne szó, nem így gondolná. De Patrik sokszor bókol. Megdicséri a ruháját, újra és újra célzásokat tesz rá, milyen dögös. Azt is mondta, hogy ilyen nőt szeretne, aki megérti... Minden titkáról, minden gondjáról csak neki számol be. Talán most zajlott le egy végső veszekedés közte és Márti közt, és ezért jelentkezik.

Sietve benyomta a Skype-ot, hamarosan feltűnt a fiú arca. Nem látszott zaklatottnak, olyan volt, mint máskor. Mosolygott, és egy sört tartott a kezében.

Forrás: Shutterstock

- Szia! Késő van, nem ébresztettelek fel?

- Nem, még tévéztem. Örülök, hogy hívtál. Mi a helyzet? Kitalálom, megint összevesztetek.

- Dehogy. Csak Mártit felhívta a nővére, valami csajos gebasz van, elment lelki segélyt nyújtani, én meg unatkozok. Mondjuk, előtte felhúzott kicsit, mert szerinte túl sokat játszom a gépen.

- Te nem játszol, te játékokat csinálsz! Az nem ugyanaz, miért nem érti meg?

- Hát ezt mondtam én is, csak tudod, milyen. De most nem csapta ki a hisztit. Tegnap sikerült levizsgáznia, azóta sokkal nyugodtabb. Meg látom, hogy nagyon örül a gyűrűnek. Nem volt hülyeség, hogy végre rászántam magam.

A lány azt hitte, nem jól hall. Lemerevedett, egy pillanat alatt kiszáradt a torka. Alig sikerült kipréselnie magából a kérdést:

- Gyűrű? Milyen gyűrű?

- Ja, eljegyeztem. Már lógott egy ideje a levegőben, végül is négy éve együtt vagyunk. Ősszel lesz az esküvő, szóval, vegyél magadnak valami csini rucit,amiben jössz majd!

- Mi?! Eljegyezted?! De hát állandóan veszekedtek. Folyton arra panaszkodtál, hogy már megint bunkó, vádaskodik meg provokál, és hogy mennyire eleged van!

- Na és? Minden kapcsolatban vannak veszekedések. Te meg a barátom vagy. Azt mondtad, bármikor hívhatlak, úgyis unatkozol, mert nincs pasid.

- Nem erről van szó. Én azt hittem... Azt hittem...

De belefagytak a szavak. Csak meredt a képernyőre, a fiú csodálkozó arcára, és úgy érezte, aljasul becsapták. Nem igaz, hogy Patrik nem érezte, hogy ez már nem barátság. Hogy az éjszakákon át tartó csetelések, titkos telefonok egészen más ígéretet hordoztak magukban...

- Éva! Most mi van? Csak nem fogsz megsértődni, mert nem mondtam, hogy eljegyzést tervezek?

- Menj a francba!

- Mi?!

- Jól hallottad. Menj a francba! Ne írj és ne hívj többé! És tudd, hogy nagyon sajnálom Mártit, amiért ilyen undorító pasihoz megy hozzá. Sok boldogságot nektek!

Kinyomta a Skype-ot, az ágyhoz tántorgott, és sírva rávetette magát. De aztán lassan megnyugodott, mert úgy érezte, még mindig jobban járt, mint a másik lány. Ő legalább időben rájött, milyen kegyetlen húzásokra képes Patrik.Vagy nem is a fiú a hibás? Ő cseszte el azzal, hogy többet gondolt bele az egészbe? Már tök mindegy. Ezentúl beszélje meg a hülye problémáit a menyasszonyával...

Még több cikk Gretától!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Greta stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.Fotó: Szabó Gábor

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.