tetoválás férfi férfiasság vonzalom Ferencz Gabriella izgalom
Vállon, karon, háton - a tetoválás bárhol megjelenhet, elismerést vagy ítélkezést kiváltva másokból. Mert hogyan is szúrathat tintával a bőrébe egy nevet, motívumot egy húszéves fiatal?

"Meggondolatlanság, könnyelmű döntés, amit évekkel később biztosan meg fog bánni" - gondolják sokan. Másoknak viszont kimondottan tetszik, ha valaki kivarratja a bőrét. És különben is, nemcsak a fiatalok tetováltatnak, hanem harmincas, negyvenes, családos emberek, férfiak és nők is. Nincsen tipikus korcsoport.

Egyik táborba sem tartoztam, egészen addig, míg meg nem ismertem valakit, aki testének a húsz százaléka tetoválva volt. A rajzok, képek, geometrikus formák és jelek elvarázsoltak, izgalommal töltött el a látvány. Érdekelt minden egyes darabnak a története, mert a férfi, aki a testén viselte őket, megfejtésre váró titkokkal volt teli. Intelligens, tökéletes beszélgetőpartner és fantasztikus hallgatóság.

Éreztem, hogy ő soha nem fogja megbánni egyiket sem, és tiszteletet ébresztett bennem, hogy életre szóló döntéseket hozott. A bőrén hordta a saját emlékkönyvét, hiszen mindegyik motívumnak története volt, életének egy fontos korszakában, pillanatában készültek. Azért, hogy ha rájuk néz, azonnal bevillanjon az emlék, és annak örömteli érzése, amikor felállt a tetováló székből, és büszkén nézegette magát a tükörben.

Szenvedett az eredményért, és bevállalta azt is, hogy ezzel munkáltatók és apósjelöltek fogják megítélni, esetleg elítélni. Hiszen milyen ember lehet az, aki tetováltat? Persze semmivel sem rosszabb, mint azok, akik nem teszik. Csak éppen más: szemmel láthatóan meri vállalni a döntéseit, és büszke rá! Ha valaki gyűrűt, karkötőt, fülbevalót hord, nem kérdezzük meg tőle, hogy miért pont ezt választotta, hiszen joga van azt viselni, amit szeretne.

Forrás: Shutterstock

Pedig az ékszerek ugyanúgy az önkifejezés eszközei, mint a tetoválás. Ha pedig nekik szabadságot adunk a döntésben, akkor a tetovált férfiaktól se érdeklődjünk arról, hogy miért tették! Nem kell mindenkinek megfelelniük. Ahogyan felesleges és rosszindulatú kérdésekre válaszolni sem.

A tetoválás szexi, akár önkifejezésről, akár útkeresésről van szó. A minták bátorságot fejeznek ki, hiszen a viselőik vagy nagyon magabiztosak, vagy nem törődnek az előítéletekkel. Az is elképzelhető, hogy nyíltan vállalják a bizonytalanságukat, amiért még nem találták meg a helyüket a világban, és a keresés állomásait viselik a bőrükön.

Ahhoz, hogy szeressünk egy tetovált férfit, nem kell azt hinnünk, hogy előbb vagy utóbb nekünk is választanunk kell egy motívumot, pedig a szívünk mélyén nem akarunk magunkra varratni egyet sem. Az érintéseknél ugyanis közös kinccsé válik. Ahogyan az együtt töltött boldog pillanatok is, amelyek közül az egyik lehet, hogy felkerül életének emlékkönyvébe, testének egy különleges pontjára. Nemcsak a szívében, hanem a bőrén hordva szerelme bizonyosságát! Mi ez, ha nem őrülten szexi?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.