szerelem önbecsülés párkapcsolat Balogh Orsolya igazi nő
Botond barátom nemrég megkapta élete legnagyobb lehetőségét: megformálhatja az álomnőt. Megmondhatja neki, hogyan öltözködjön, és akár azt is, miként viselkedjen. Olyan nőt faraghat a barátnőjéből, amilyet csak szeretne.

Ezt a visszautasíthatatlan ajánlatot egy harminckét éves nőtől kapta. Botond és Adri három hónapja nyúzzák egymást. Adri totál szerelmes, Botond viszont még az exéhez húz - de nem csak ez a baj. Az volt a problémája, hogy a lány lelke nagyon megnyerő - akár bele is tudna szeretni -, de a külseje nem. Nem azért, mert csúnya, hanem mert nem túl nőies, a viselkedését tekintve pedig gyerekes.

Mi volt erre Adri megoldása?

Képes volt felajánlani a mesés lehetőséget, hogy a férfi a kedve szerint formálhatja. Tálcán vetette oda magát, mint egy darab húst, hogy majd a séf ételkölteményt készít belőle. Úgy tekintett magára, mint egy nagy kupac agyagra, amiből a mester majd múzeumi műalkotást farag.

Na, és mit reagált erre Botond?

Kiakadt. Ugyanis egyáltalán nem ég a vágytól, hogy megmondja a barátnőjének, miként legyen nő. Sőt, ezek után inkább elment a kedve tőle. Jár ezért neki egy piros pont, mert nem élt vissza a helyzettel. Adri pedig kap egy gigantikus fekete pontot - ezek szerint nulla önbecsülése van. Egy magára valamit is adó nő, aki tiszteli, becsüli és szereti magát, nem teszi üzlet tárgyává a testét és a lelkét. Nem fogja azt mondani: "Tessék, bébi, itt vagyok, csinálj belőlem nőt!"

Én értem, hogy szerelmes - bár meglepő, hogy valaki harminckét évesen is megvakulhat annyira a rózsaszín ködtől, mint 16 évesen. De bakker! Az ember azt feltételezi, hogy egy érett nő már tart valahol - pláne most, mikor virágzik a feminizmus. A szentségit, álljon már ki magáért! Ne akarjon másoknak görcsösen megfelelni és úgy táncolni, ahogy fütyülnek neki! Szívesen megmondanám neki, hogy csajszi, itt kezdődik a NŐ!

Forrás: Shutterstock

Egy valódi nő nem engedi, hogy lábtörlőnek használják vagy Barbie-babának nézzék. Egy nőnek legyen tartása, méltósága és önálló akarata! Attól még, hogy van partnere, nem kell elvesznie a kapcsolatban és feladnia a szabadságát.

Milyen nő az, aki kész lemondani arról, hogy felépítse önmagát? Lusta? Talán igen. Egyszerűbb, ha mástól kapja az útmutatást. A mai világ egyre kényelmesebb, és sokan azt szeretnék, ha minimális erőfeszítésért cserébe az ölükbe hullanának a csodák. Úgy tűnik, ez ma már a személyiség esetén is igaz. Mondd meg, mit akarsz, és az leszek! Az nem lehet kifogás a "gumilelkű" nő részéről, hogy nem tudja, milyen legyen. Vagy hogy nem voltak minták az életében, és nincsenek nőies barátai. Ezek csak kifogások.

Adri - a valószínűsíthető önbizalomhiánya mellett - egy édes kislány egy harminc feletti nő bőrében. Ha ő így érzi jól magát, akkor talán nem a saját nőiességét kellene eldobnia, hanem attól kellene búcsút vennie, aki nem értékeli, és nem úgy szereti, ahogy van. Meglehet, hogy ha nem is Botondnak, de másnak ő lenne az álomnő.

Csak kapja össze magát és térjen észhez: senkiért se akarjon lemondani önmagáról! Az ilyen szerelem egy mérgezett alma - ha ezzel egy férfi visszaél, később bánni fogja, hogy hagyta magát olyan gúnyába kényszeríteni, ami igazából nem is ő.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.