párkeresés rosszfiú Balogh Orsolya jófiú megjátszás ismerkedés
Megkérdezem, mi újság vele, finoman érdeklődöm a magánélete felől. Ricsi azt feleli: még mindig nincs senkije. Aztán in medias res, belevág a közepébe: "Szerinted létezik, hogy túl jó vagyok, és ezért nem kellek senkinek?"

Ricsi egy tipikus jófiú. Amolyan anyuci kedvence. Mindig megcsinálja, amit kérnek tőle, és betartja a szabályokat. Ő a szívesség- és segítségnyújtás bajnoka. Egy valódi Teréz Apa. Viccet félretéve, tényleg áldott jó lélek, és nem csak azért, mert lehet rá számítani. Férfi létére kifejezetten nyugodt, érzékeny lélek. Mélyenszántó eszmecseréket is lehet vele folytatni, és még humora is van.

Elég ránézni, és az ember azt gondolja: ő a nők álma. Jóvágású, jó munkája van, és a természete is olyan, mint akiről A szerelmünk lapjai fanok álmodozni szoktak. Nem veti meg a romantikát, és talpig úriember, aki azt tanulta: a nőket kényeztetni és nem elnyomni kell. Nem támaszt irreális elvárásokat, szívesebben ad, mint kap, és nem féltékeny típus. Ismeri az olyan szavakat, mint a köszönöm, kérem, bocsánat. Mégsincs komoly kapcsolata. A nők heteken belül eltűnnek, megunják, kihasználják, megcsalják.

Most biztos azt keresed, hol a csapda: talán titokban alkoholista, vagy agresszív és veri a nőket. De nem! Ricsi egyszerűen csak túl édes, de annyira, hogy kirohad tőle az ember foga. Megkérdeztem őt: miért olyan, amilyen? Azt felelte: ezt szeretik a nők.

Aha, szóval, itt van a kutya elásva - gondoltam. Az volt az érzésem, hogy már nem is tudja, hol kezdődik ő, és hol végződik az a hamis kép, amit kialakított magáról. Senki sem gondolná róla, de aki közelről ismeri, az tudja, hogy valójában önbizalomhiányos. Túlzottan szerény, igyekszik kisebbnek feltüntetni magát, és el is hiszi, hogy nem érhet fel másokhoz. Lerí róla, hogy bizonytalan, kételkedik önmagában és a képességeiben. Igazából ő a totózás nagymestere. Azt találgatja, milyennek kell lennie ahhoz, hogy szeressék és elfogadják.

Forrás: Shutterstock

A barátai is azt mondják rá: jófiú. Ő a társaság szíve-lelke, kerüli a konfrontációt, mindig arra törekszik, hogy mindenkivel jóban legyen. Sosem veszíti el az önuralmát, örök optimista, és szívesebben beszél másokról, mint magáról. Ricsi remek megfigyelő, jó analizátor, és kellően türelmes ember. Folyamatosan teszteli, mit kell tennie ahhoz, hogy pozitív visszacsatolást kapjon. A kérdésekre azokat a válaszokat adja, amiket mások hallani szeretnének. Olyannak mutatkozik, amit mások látni szeretnének - mint egy gyurmaember.

Csak azért bukott le előttem, mert régóta ismerem, és bár az emberek változnak, de egyik napról a másikra nem lesznek romantikus film rajongók. Korábban sem kritizálta őket, ám egyáltalán nem volt rájuk vevő. De azóta igen, mióta rájött, hogy jókat tud beszélgetni róluk a nőkkel. "Nem a kedvenceim, de nem baj, megnézem őket, hiszen mindenre nyitottnak kell lenni!" - mondta.

Ricsi megtanult alkalmazkodni, és tökéletesen játssza a szerepeit. Ráadásul mindezt észre sem veszi, különben nem kérdezné, hogy mi a baj vele, és miért nem talál rá a szerelem. Ő csak azt látja, hogy mindent megtesz a partnerért, aki ezt nem értékeli. Mindent elkövet azért, hogy jófiú legyen - de nem önmagáért cselekszik. Minden tettével azt akarja elérni, hogy mások szeressék, kedveljék, és végre legyen egy partnere, aki értékeli és megbecsüli.

A beszélgetésünk vége felé azt mondtam neki: "Ricsi, nem azért nem kellesz senkinek, mert jófiú vagy, hanem mert nem vagy önmagad. Az emberek érzik, hogy pontosan azt adod, amire vágynak, ami egyrészt unalmas, másrészt zavaró. Azok, akik komoly kapcsolatot keresnek, nem egy színésszel, egy általuk formázható agyagdarabbal akarnak összejönni. Nyugodtan légy önmagad, és tedd azt, amit igazán szeretnél! Az érett kapcsolatra vágyóknak nem jófiúk és rosszfiúk kellenek, hanem férfiak."

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.