szex szexualitás Császár Zsanett tanácsok tippek
Valószínűleg nem árulok el azzal nagy titkot, hogy mindenki szeretne olyan teljesítményt nyújtani az ágyban, amitől a másik eldobja az agyát. A dolog azonban nem egyszerű, hiszen mindannyian mások vagyunk - mások az igényeink, mások a szexuális szokásaink.

Amit egyikünk izgatónak tart, az a másikunk számára undorító, idegesítő lehet, és fordítva. Ennek ellenére nyilván senki sem akarja ügyetlennek vagy tapasztalatlannak érezni magát, amikor intim helyzetbe kerül. Az alábbi tanácsok segíthetnek abban, hogy több önbizalmad legyen és megtaláld az utat a boldog szexuális élethez.

Ne görcsölj a külsőd miatt!

Ha szex közben állandóan azon aggodalmaskodsz, hogy narancsbőrös a combod, túl kicsi a melled, és löttyedt a feneked, akkor nem tudsz kellőképpen ellazulni ahhoz, hogy kikapcsolj. Ezek a félelmek torlaszokat okozhatnak a testi-lelki egészségben, és könnyen átvehetik az irányítást az életed felett. Csak akkor válhat igazán élvezetessé a szex, ha megtanulod elfogadni magad olyannak, amilyen vagy, és végre leszámolsz a megfelelési kényszereddel.

Francba az elvárásokkal!

Valahogy úgy vagyunk kondicionálva, hogy azt hisszük, minden egyes együttlétnek tökéletesnek kell lennie. Pedig ez egyáltalán nincs így. A belénk sulykolt hamis ideák miatt tele vagyunk irracionális elképzelésekkel, amikből nem akarunk engedni. Az erotika terén biztonságra, kiszámíthatóságra vágyunk, ugyanakkor állandó izgalomra, szenvedélyre is. És kudarcként éljük meg, ha a várt gyönyör nem valósul meg.

Vésd jól az eszedbe: ha örökké arra vágysz, hogy minden tökéletes legyen, sosem fogod megélni a szexualitást a maga teljességében.

Forrás: Shutterstock

Suttogj a fülembe, Édes!

Nem attól lesz örömteli és felszabadult az együttlét, ha akrobatamutatványokkal próbálod elkápráztatni a kedvesedet, és lelkesen tanulmányozod a Káma-szútra pozícióit. És a pornófilmek nagyjelenetei sem a valóságot mutatják, ne akard ezeket utánozni! Máshol keresd a titok nyitját! A kommunikáció fontossága a szexben már-már elcsépelt frázisnak tűnik, noha rengeteg párnál pont emiatt szűnik meg az intimitás.

Ezért soha ne becsüld le a szavak erejét! A tabuk nélküli, őszinte beszélgetések feloldják a benned lévő blokkokat, ezáltal javulhat a nemi életed minősége. Mondd el a párodnak, hogy mit szeretsz, mi izgat a legjobban, de figyelj az ő kívánságaira is! Ez a jó szex lényege.

Játssz magaddal!

Szerencsére már rég elmúltak azok az idők, amikor a maszturbálás bűnös, gusztustalan dolognak számított, és beszélni sem lehetett róla. Az önkielégítés a világ egyik legtermészetesebb dolga. És ma már tudjuk, hogy azok a nők, akik gyakran játszadoznak magukkal, többször élnek át orgazmust szex közben. Saját tested kényeztetése nemcsak örömöt nyújt, hanem segít felfedezni az erogén zónáidat is. És hidd el, minél többet gyakorolsz, annál magabiztosabb leszel - az ágyban is!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.