megtévesztés párkapcsolat Ferencz Gabriella átverés manipuláció
Van az a nőtípus, aki ránézésre kedves, segítőkész, laza - amilyenek mi is szívesen lennénk, vagy legalább azt kívánjuk, hogy a legjobb barátnőnk ilyen legyen.

Mert olyannak mutatja a világot, amilyennek látni szeretnénk: probléma nélkülinek, lehetőségekkel telinek. Mosolyog, bájos, mindenkivel azonnal szót ért, ő a cinkos, a haver és a csábító nő. Szólni sem kell, megérti, mit szeretnénk, a férfiakra pedig olyan hatással van, mintha bájitalt itatott volna velük. Mert mindenkinek azt adja, amire vágyik: figyelmet, bátorítást, megértést, szexi pillantást.

De van, akinél ez csak álca. Csak addig ilyen, míg azt tesszük, amit ő akar: bólogatunk, egyetértünk - de amint más véleményen vagyunk, támad. Természetesen hátba, mert szemből túlságosan egyenes lenne, és esélyt adna nekünk arra, hogy megvédjük magunkat. Azt pedig nem engedheti meg magának, mert arra nincs felkészülve.

Egy lépéssel előttünk akar járni, mert pontosan tudja, hogy csak így lehet esélye. Hiszen sokkal többnek mutatja magát annál, mint ami valójában. Hiányt és hézagokat tölt ki magában. Pontosan tisztában van azzal, mi van benne, és azzal is, hogy egyedül kevés lenne. Így aztán embereket toboroz maga köré, olyanokat, akik még a bűvkörében vannak. Akik nem néztek a felszín alá, nem figyelték meg a mozdulatait, szavait. Akiknek elég a látszat.

Olyanokat, akikben szintén hiány van, és ezt ő szívesen kitölti egy-két kedves szóval, egy finom érintéssel, egy cinkos mosollyal. Mindegy, hogy éppen csábít, vagy egyszerűen csak egy kollégáról van szó, a lényeg, hogy ő domináljon.

Forrás: Shutterstock

Ezek a nők köztünk élnek, és csak a megfelelő pillanatra várnak, egy apró botlásra, amelyből aztán elefánt nagyságú hírverést kreálhatnak. Felhívják rá a figyelmet, és úton-útfélen hangoztatják: "Na ugye? Én megmondtam!" Soha ne hátrálj meg, és ne menekülj előle, mert olyanok, mint egy vadászkutya: ösztönösen megérzik a félelmedet. Élete során mindenki találkozik legalább egy ilyen nővel - ha szerencsés, akkor valóban csak egyszer.

Hogy mi a fegyver ellenük? A higgadtság, kitartás, tántoríthatatlanság. Ha látják, hogy nem törhetnek meg, hogy hiába próbálkoznak, nem találnak rajtad fogást, akkor meghátrálnak. Mert magukból kiindulva, nem tudják értelmezni azt, ha valaki gerinces, egyenes, magabiztos. Hiszen hiába mutatják magukat annak, minden csak látszat. Egy sormintát követnek, kliséket alkalmaznak - mi viszont sokszínűek vagyunk: változatosak, rugalmasak, magabiztosak.

A gondolatainkat sosem szégyelljük, ahogyan a mondanivalónkat sem kell elsuttognunk. Nekünk nincs szükségünk arra, hogy csapat vegyen körül bennünket, mert mi magunk is elegendőek vagyunk ahhoz, hogy elérjük, amit akarunk. Az embereket nem eszköznek tekintjük, hanem értéknek.

Mi tudunk adni, mert nem félünk attól, hogy elfogynak a bennünk rejlő értékek. És még valamire képesek vagyunk: őszintén a tükörbe nézni, hazugságok és smink nélkül! Abból lesz álnok, megkeseredett nőszemély, aki mindezt nem tudja!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.