szerelem értékelés önbecsülés párkapcsolat Dely Diana
Egyenlő vagy, nem alárendelt. Értékes, különleges, egyedi. Nem vagy kevesebb másoknál, akkor sem, ha a jelenlegi helyzetedből ezt szűröd le. Ne engedd, hogy annyira hiányozzon a törődés, hogy bárki figyelmével beérd!

Mi több, ne érd be az odavetett, figyelemnek nevezett apró morzsákkal sem, hanem tudd, igenis a legjobbat érdemled! Ne abban mérd a saját értékeidet, hogy másoknak mennyit érsz! Igenis jogod van a legjobbhoz, a minőségi érzésekhez. A valódi, szívből jövő figyelemhez, törődéshez, a színtiszta szeretethez. Amihez nem fűződik érdek, amit nem kényszerből vagy valamiféle haszon reményében nyújt neked a másik fél.

Ne azért legyél valaki mellett, hogy ne legyél egyedül! A magány is éppúgy lehet minőségi, ahogy a társas magány pokol. Ne valaki mellett legyél, hanem valakivel! Mert valaki mellett lenni kevés. Aki nem képes a társadként, törődő félként kísérni az utadon, az nem a te embered

Ne tűrd, hogy amíg te képes lennél mindent odaadni, addig a másik számára csak egy menekülő útvonal vagy! Egy B verzió, unaloműzés céljából. Legyél több, mint egy fiókból bármikor előkapható marionett bábu!

Ha épp nincs jobb dolga, felhív, hogy akár összefuthatnátok? Te pedig szívdobogva minden programod azonnal lemondod, és készülődsz, mert még saját magadnak is bemagyarázod, hogy ez a srác akar téged? Tévedés. Persze, végül is akar, csak nem feltétlen úgy, ahogy szeretnéd. Ne áltasd magad: aki hetekig nem keres, annál ne magyarázd be, hogy minden nap gondol rád! Arra se várj, aki nem mer téged felvállalni! Nem valami rejtegetni, szégyellni való ember vagy, és nem is tárgy.

Forrás: Shutterstock

Érző lény, aki nem attól lesz több, hogy egy divatcég méregdrága ruhájában feszít. Nem bazári majom, aki mellett a pasija villog az utcán, aztán meg a sarokba dobja, mint egy megunt használati tárgyat. Értékeld magad! Igenis fontos, hogy ki legyél magaddal békülve, hogy tudd, mennyit is érsz valójában. Hogy is várhatnád, hogy más tudja, kivel áll szemben, ha te magad sem vagy tisztában vele?

Egyenlők vagyunk. Ha a szíved a helyén van, nagy baj már nem lehet. Igenis megérdemelsz egy olyan társat, akinek nem a meccs, a hétvégi sörözés a haverokkal vagy az esti kártyaparti az első, hanem te. Aki beléd lát, akit a lelked is érdekel, és nem csak a külsőd nézi. Aki felfedezi benned a valódi nőt, a kincset, az értéket.

A kezed fogva vonul végig veled bárhol, és legszívesebben világgá kürtölné, mennyire büszke rád. Akit érdekel, mit csinálsz, mi fontos neked, vagy épp min rágódsz napok óta. Meghallgatja, és meg is akarja érteni a gondolataid. Tudja, hogyan szereted reggel a kávéd, és nem lép le, ha gondjaitok adódnak, hanem veled keresi rá a megoldást. Aki akkor sem kételkedik a szeretetedben, és akkor sem keres mást, ha épp nehéz időszakod van. Meseszerűen hangzik, ugye? Pedig amilyen bonyolultnak tűnik az egész, épp annyira egyszerű.

Csak hidd el, hogy te is megérdemelsz egy törődő, szerető társat! És ne félj egyedül lenni, amíg nem jön el az életedben az, aki ugyanazt nyújtja, amit te adsz neki! Mert a társas magány csak rombol belül, az egyedüllét alatt viszont megismerheted - és végre meg is szeretheted - saját magadat.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.