elismerés gyenge férfiak Ferencz Gabriella hibák férfiutánzatok
Rengeteg pasi mászkál kint a nagyvilágban, gyenge férfiutánzatok, akik többnek, jobbnak, érdekesebbnek akarják magukat mutatni, mint amilyenek.

Mert csak a vágy van meg bennük, hogy férfiak legyenek, a tartalom viszont hiányzik. Ám ahogyan a másolatok is csak első pillantásra tudnak átverni minket, mert hamar észrevesszük, hogy a márka megnevezése nem pontos, úgy itt is csupán idő kérdése, hogy rájöjjünk: mindez átverés. Mint egy páva, úgy illegnek-billegnek, sokat beszélnek, próbálnak elvarázsolni minket, de a kártyalapok hamar kiesnek a kezükből, a nyúl pedig a kalapban marad.

Illuzionisták, lufik, melyek könnyen kipukkadnak, leeresztenek. Mindenki találkozott már olyan hímneművel, aki első ránézésre fantasztikusnak tűnt: jó fellépés, magabiztosság, megnyerő stílus. Aztán ránézel a cipőjére és észreveszed: olyan fényes, hogy az már túlmegy a megengedett határon.

A szája pedig folyamatosan mozog, magyaráz, az értékeit ecseteli, vagy éppen kifogásokat sorol, amik miatt nem sikerült, amit megígért. Hogy miért nem ért rá, és miért nem az ő hibája ez. Arról persze sosem beszél, hogy miért nem őszinte és egyenes... Miért forgatja a szavakat, tereli el a figyelmet, ahelyett, hogy bevallaná: meghaladta a lehetőségeit a dolog, túl sokat ígért, vagy szimplán csak hazudott.

Ha férfi lenne, elismerné a hibáit. Egy férfi ugyanis őszinte, hűséges, vagy ha már nem szereti a párját, eléáll és színt vall. Mert nem akarja szándékosan még jobban megbántani. Mert tudja tisztelni a másikat, önmagát és az együtt töltött éveket. Ezeknek mind a kisujjában kellene lennie, ahogyan annak is, hogy elismerjen, ne pedig elnyomjon.

Forrás: Shutterstock

Elismerje azt, ha valaki jó, esetleg ügyesebb, mint ő. Értékelje a megbízható munkát, az elhivatottságot, vegye észre a szépséget, tehetséget, irigység és féltékenység nélkül. Hiszen ha belőle mindezek hiányoznak is, mégis harmóniában van önmagával, mert tudja, hogy bár nem tökéletes, de mindenképpen egyedi.

Nem fél attól, hogy rajtakapják, hogy valaha is kevésnek érezheti magát. Ha valaki őt akarja, akkor a hibákkal, apró rigolyákkal együtt elfogadja, és ő sem keres a másikban olyan tulajdonságokat, amelyek csökkenthetnék az összkép értékét.

Általános jelenség, hogy a pasik szintet akarnak lépni és férfiként tetszelegni anélkül, hogy bármilyen erőfeszítést tennének, vagy hajlandóak lennének változni. Gyakran ezerszer többet ér valami, ha tisztán láthatjuk, hogy mit tud nyújtani. De ha rájövünk, hogy átverés az egész - a csodás kerámia szörnyen vékony anyagból készült, és már attól összetörik, hogy a kezünkbe vesszük -, akkor nemcsak elégedetlenek leszünk, hanem dühösek is.

Szóval, kedves pasik, nem elég a látszat! Ha valóban férfiak akartok lenni, fel kell nőnötök a feladathoz. Vagy legyetek boldog pasik, de ne hazudjatok mást - se magatoknak, sem pedig másoknak! Nem csak a nők boldogsága, hanem a saját boldogságotok is ezen múlik!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.