Levél azoknak, akik eddig home office-ról álmodoztak.

munka Greta May valóság álmodozás otthon home office
Gőzöd sem volt eddig, milyen a home office? Nem baj, most megtudod. Nem olyan nagy szám, csak egy kis rugalmasságra van szükség... (Na jó, nem. Kösd fel a gatyát, és erősítsd meg az idegeidet!)

Reggel

Elképzelés: Nyugodtan alszol fél kilencig. Ébredés után megiszol egy kávét az erkélyen, közben hallgatod a madarak csiripelését. Csak ezután veted bele magad a melóba. Minek kezdj olyan korán, mintha az irodában lennél? Itthonról úgyis zavartalanabbul megy a munka.

Valóság: Rémülten riadsz fel az őrült telefoncsörgésre. Még csak hét óra, de egy túlbuzgó kolléga már az idegösszeroppanás szélén áll - mert rágörcsölt, hogy nem bír belépni a központi rendszerbe. "Nálad is lassú a net, vagy a programmal van baj?" - kérdezi. És csak tolja a hülye szövegét, ami egyáltalán nem érdekel.

Ha szülő vagy?

A gyerek már hatkor átrongyol az ágyadba, forgolódás közben ötször vesén rúg, majd letúr a helyedről. Vagy néma szemrehányással bámul az ágyad mellett állva, várva a kakaóját. Álmosan kitántorogsz a konyhába, és mivel a gyerek tuti éhes is, így reggelit is készíteni kell. Aztán bekapcsolja a tévét - persze, a te szobádban, hogy ne legyen egyedül... Visszaszunyókálnál? A Spongyabob idióta szinkronhangjai mellett tutira nem fogsz.

Hát akkor jöjjön a meló!

Elképzelés: Pizsiben vagy fürdőköpenyben nyomod. Végre nem kell egész nap a hülye melltartóban kínlódni, meg feszülős nadrágban pihegni a gép előtt. A hajsütő is kuka, nem kell kapkodni. Egyszerűen megmosod a hajad, és belecsapsz pár hajcsavarót. Akár egy joghurtos arcpakolást is felkenhetsz.

Forrás: Shutterstock

Valóság: Nyugodtan feszítesz a gép előtt, joghurttal fehérre meszelt arccal, a fejeden hajcsavarókkal - és pólóban, ami alatt csak egy bugyi figyel. Aztán kiguvad a szemed a rémülettől: a főnököd épp videochaten hív. Kétségbeesetten rántod le magadról a pólót. Egy mozdulattal beletörlöd az arcodról a joghurtot, tigrisugrással vetődsz a szekrény felé, hogy magadra ránts egy vállalható felsőt. Aztán remegő kézzel megnyomod a fogadás gombot. Elképedten rád mered, és elröhögi magát - igen, a hajcsavarókat elfelejtetted...

Szülő vagy?

Hiába magyaráztad el a gyerkőcnek, hogy anyának dolga van. A kedvenc mese, amiért máskor órákig képes hisztizni, most unalmas. Öt percenként szívat valamivel: éhes, szomjas, unatkozik, kitört a ceruzahegy, nem találja a faragót. A fő program azonban, hogy félóránként megkérdezi, miért nem mehettek a játszótérre. És a mamáékhoz? És ők miért nem jöhetnek? (Igen, százegyedjére is mondd el. MOST.)

A munkával töltött idő...

Elképzelés: 4-5 óra alatt lazán odavágod a nyolcórás melót. Megcsinálod, mint a villám, fel sem állsz. Így marad időd délután meditálni, főzni, családozni. Sőt, olyan menő vagy, hogy egy nap alatt kétnapi munkát is elvégzel. Így háromnapos lesz a hétvégéd...

Valóság: Tízpercenként hívnak a kollégák, arról rinyálva, hogy elegük van. Mikor végre leteszed a telefont, csönget a postás. Kijön a szomszédasszony is, és tisztes távolságból csacsogja: "Hát nem elképesztő ez a helyzet? Én kényszerszabadságon vagyok, megöl az unalom. Nincs valami jó könyved?..." Végre elszabadulsz, bekapcsolod a híreket. Reklám van, a másik csatornán viszont egy sorozat megy. Te jó ég, mit akar az a pasi szerencsétlen csajjal?! Na jó, csak öt percig nézed... Persze ott ragadsz. Aztán rájössz, hogy délután egy óra, és még nem csináltál semmit.

Üdvözöllek a vágyott home office-ban!

Még több cikk Gretától!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Greta stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.Forrás: Szabó Gábor

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.