karantén barát koronavírus Császár Zsanett elhanyagolás
A járvány terjedését csak úgy lehet lelassítani, ha otthon maradsz, és nem érintkezel másokkal. Ez azt jelenti, hogy nem ülhetsz be a barátaiddal egy kávéra. Nem nézhettek meg együtt egy filmet vagy egy kiállítást. Nem csaphattok szülinapi bulikat.

Csak akkor találkozhatsz velük újra, ha szigorúan betartod a szabályokat. Ám emiatt nem szabad lemondanod a közös élményekről, röhögésekről, hiszen ebben az izolált időszakban van a legnagyobb szükségetek egymásra. Ehhez viszont át kell alakítani a napi rutint, a megszokott mintákat. Íme, néhány tipp, hogy könnyebb legyen az online kapcsolódás.

1. A vacsorát is lehet virtualitással fűszerezni!

Ha szívesen hódoltok a kulináris élvezeteknek, akkor jelöljetek ki egy olyan napszakot, amikor együtt főztök webkamerán keresztül, és közben megbeszélitek az elmúlt eseményeket! Az utóbbi években a különböző zenei streaming szolgáltatások egyre népszerűbbé váltak, ezek segíthetnek a jó hangulat megteremtésében. Így kevésbé lesz unalmas a házi karantén, és nem maradtok ki egymás életéből.

2. Küldj meglepi csomagot!

Most nem lehet boltba mászkálni, a plázákban nagyon sok üzlet már nincs nyitva, ezért elő kell venned a kreativitásodat. Rengeteg webáruház van a piacon, de a kialakult helyzet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt termékek csak több hét múlva érkeznek meg. Jobban jársz, ha saját kezűleg készítesz valamit a számodra kedves személynek.

Egy fotókollázs összeállítása sem túl sok energiát, sem túl sok időt nem kíván, és nagy örömöt szerezhetsz vele. (De ne feledd, az egészség védelme most a legfontosabb! Hatósági házi karanténban lévők nem fogadhatnak küldeményeket a karantén megszűnéséig.)

3. Ajándékozz tudást!

A nyelvtanulástól és rajzoktatástól kezdve a varrószakkörön át egészen a tésztakészítésig a legkülönbözőbb témákban találhatsz online kurzusokat. Egy ilyen ajándék nemcsak inspiráló, hanem hasznos is, hiszen egy számítástechnikai távtanfolyam jól jöhet egy esetleges munkahelyváltáskor.

Forrás: Shutterstock

4. Vedd elő a játékos énedet!

A személyes találkozást nem pótolja semmi, de ebben a helyzetben nem siránkozni kell, hanem minden lehetőséget megragadni. Ha van webkamera és internet, akkor szervezhettek játékesteket, karaoke versenyeket, közös jógaórákat stb. Előtte persze nem árt elvégezni előtte a legfontosabb beállításokat, hogy tökéletes legyen a videóélmény.

5. Az írott szó ereje.

Olvasni általában egyedül szoktunk, ám a közös olvasás által új információkat, tudást, tapasztalatot gyűjthettek. (Az egészségre gyakorolt jótékony hatásokról nem is beszélve.) A könyvtárak jelenleg zárva vannak, de az online kínálat szerencsére bőséges. A járvány ideje alatt több ezer kötet érhető el ingyenesen, lesz miből válogatnotok.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.