főzés szerepek férfi párkacsolat Fehérvári Varga Judit
Sok dolog lehet szexi és vonzó egy férfiban. Például, ha gond nélkül összeszerel egy Ikea-bútort, könnyedén felemel bármit - vagy ha megmutatja az érzékeny oldalát. Mindenkinek más jön be.

Szerintem például iszonyú szexi, ha egy pasi főz - és ezt szívesen teszi, ráadásul nekem.
Tudok főzni, nem is rosszul - csak nem szeretek. Azt pedig még kevésbé szeretem, ha elvárás, hogy automatikusan a nő gondoskodjon mindig erről a feladatról. Hol van az megírva, hogy egy pasi nem főzhet? Én is cipelem a bevásárlószatyrokat, sőt, dolgozom is. Miért kellene csak azért, mert nő vagyok, mindenképpen magamra vállalni a főzést (pláne, ha nem szeretem)?

Ma már más a helyzet, mint régen. Akkor tényleg klasszikus munkamegosztás volt - férfiak a férfi, nők a női munkákat végezték. De ha a nőktől elvárjuk, hogy ugyanúgy dolgozzanak és pénzt keressenek, mint a férfiak - és képesek legyenek eltartani önmagukat -, akkor miért maradt a főzés a nők nyakán?

Persze, valahol értem: gondoskodás, anyai ösztönök, törődés. De mi van, ha én nem akarok anyaként viszonyulni a páromhoz? Ha én azt szeretném, hogy az én párom egy önálló, magabiztos férfi legyen, aki nem ijed meg, ha serpenyőt lát? Persze nincs könnyebb, mint elegánsan a női teendők közé sorolni a főzést, és várni, mit tesz a feleség az asztalra hétről hétre. De ez csomó nő számára egyáltalán nem lesz vonzó viselkedés.

Forrás: Shutterstock

Szerintem egy férfi igenis tudjon valamit alkotni a konyhában! Akarjon ő is ezzel kedveskedni nekem - de ha nem is azzal, hogy folyton főz, legalább azzal, hogy nem várja ezt automatikusan tőlem. Persze szerencsés eset, ha a férfi szeret főzni.

Mert nyilván azt szeretném, hogy kötelező feladatnak érezze, miközben ugyanúgy nem szereti, ahogy én sem. De ha például a pasi szeret főzni, a nő pedig nem, miért ne lehetne így? Egy kapcsolatban mindig az a fontos, hogy a két fél egyetértésre jusson, kinek mi fér bele, milyen kompromisszumokat tud kötni.

Az már más kérdés, hogy mi legyen, ha egyik fél sem szeret főzni - de akkor sem az a legjobb megoldás, hogy automatikusan a nő nyakán ragad a feladat. Lehet más megoldásokat keresni. Az a fontos szerintem, hogy ne érezze magát egyik fél sem csökkent értékűnek - csak azért, mert ő ezt a feladatot nem szeretné ellátni. Lehet, hogy nem szeretek főzni, de attól még igenis teljes értékű nő vagyok! És továbbra is tartom az álláspontot: nincs szexibb, mint egy pasi, aki a konyhában tevékenykedik - pusztán azért, mert szívesen teszi, és nekem is örömet akar szerezni vele.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.