esküvő időpont Balogh Orsolya koronavírus elmarad utazás
Tudom, bosszantó, hogy ugranak a külföldi kiruccanások, és egyelőre az esküvők is. Mindent más időpontra kell átpakolni - már amit lehet természetesen. De ez most tényleg akkora problémát jelent, hogy megéri miatta a földhöz verni magunkat és siránkozni, hogy "Miért történik ez velem?"

Nincs ennél nagyobb gondunk?

Mi is Egyiptomba készültünk a férjemmel. Sőt, én nagyjából gyerekkorom óta oda készülők, és idén valósult volna meg az álmom. De jött a vírus - és vele együtt a lemondás meg az átszervezés. Persze, mindezt remegő kézzel, fájó szívvel, fogcsikorgatva. De annak nincs értelme, hogy elutazunk, és ott ragadunk betegen, vagy hazajövünk, és itthon meg szétszórjuk a ragályt. Szóval, volt némi vacillálás, de az eszünk azt súgta: az utazást le kell mondani.

Nekünk sem volt könnyű meghozni ez a döntést, és úgy látom, másoknak sem az. Az utazós és esküvős csoportokban - a közösségi oldalakon - az emberek úgy szidják a vírust, mintha reális esély látnának arra, hogy letartóztassák és jól börtönbe csukják.

Megértem, nem mindenki ússza meg az átszervezést annyival, hogy egyszerűen átrakja az egész esküvő vagy nyaralás időpontját egy másikra. Az is érthető, hogy ez lelkileg is fájó, hiszen az emberek hónapok, talán évek óta készülnek a nagy napra, és hirtelen azzal kell szembesülniük: elmarad a régen megálmodott esküvő.

De ahogy engem is megvár Egyiptom, úgy gondolom, másokat is megvárja a Nagy Ő és az egész buli. Igen kellemetlen lenne jövőre úgy visszagondolni az álomesküvőre, hogy miután kimondtátok a boldogító igent, az egész násznép megfertőződött. Ezt minden felelősségteljes, érett gondolkodású ember lezongorázta magában, és a lehetséges következmények tudatában hozta meg a döntését - még ha vérző szívvel is.

Forrás: Shutterstock

Az pedig különösen érthető, ha valaki amiatt zúgolódik, mert nem hajlandóak neki visszafizetni a repülőjegye vagy a szállása árát. Szerencsére az utazási irodák készségesen ajánlottak fel másik időpontokat, minden plusz költség nélkül. Nem is akarok ennél jobban belefolyni a dologba, csak érzékeltetni szerettem volna: tiszta sor, hogy pipa vagy. De vigasztaljon a tudat: a helyes döntéssel óvod a szeretteidet - és sok más embert is -, hogy ne legyenek betegek.

Tudom, nem könnyű - senki sem számított arra, hogy épp egy világjárvány fogja felborítani az idei évvel kapcsolatos terveinket. De próbálj arra gondolni, hogy ez csak egy nyaralás! Egy tengerpart, egy város. Megvár téged. Lesz még lehetőséged elutazni oda.

Az esküvői is egy szép nap, de sokkal szebb, ha nem szájmaszkban vannak jelen az emberek, miközben attól rettegnek, hogy nemcsak a csokrot, hanem a vírust is elkapják. Ez csak egy nagy buli, amit megtarthatsz máskor. Az elveszett pénz is csak pénz - persze tudom, hogy neked sem a kertben terem. De ugyan mit ér az - az életedhez vagy a szeretteid életéhez képest?! Fogd fel úgy, hogy a biztonságotokat vásároltad meg vele!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.