házasság család bezártság kapcsolatok koronavírus Ferencz Gabriella karantén
Évek óta együtt élünk. Megtanultuk kezelni a másikat, ismerjük a szokásait, elfogadtuk, hogy sokat dolgozik és alig találkozunk. Eddig így volt, most azonban minden megváltozott, mert sokkal intenzívebb lett a napi kapcsolatunk, mint korábban.

Nemcsak reggel találkozunk, hanem munka előtt és után, este, hétvégén - és az összes szabadidőnkben. A koronavírus okozta veszélyhelyzetből fakadóan most újratanuljuk egymást. Feszegetjük a határainkat, és megtépázzuk egymás idegeit. Valljuk be, másféle együttélés következik, amely próbára teszi az összes kapcsolatot.

Pár hónap múlva kiderül, hogy az, amiben a mindennapjainkat éltük, csak egy megszokott kapcsolat/házasság volt, vagy valódi szövetség? Kilenc-tíz hónap múlva a gyerekek száma nő meg, vagy a válásoké? Az ölelések szorosabbak, a csókok szenvedélyesebbek lesznek-e, mint azelőtt? Megtanuljuk-e értékelni azt a személyt, aki állandóan ott van velünk - vagy rádöbbenünk, hogy mennyire különbözünk egymástól? Keressük egymás társaságát, vagy inkább kerülni fogjuk a másikat, akármilyen kicsi is a lakás?

Nagy kérdések ezek, és kíváncsisággal - ugyanakkor félelemmel - töltenek el mindenkit. Hiszen te is, én is abban reménykedünk, hogy a kapcsolatunk kibírja ezt a próbát is, és nem tönkremegy benne, hanem megerősödik.

Hogy a kötelékünk eddig is elég erős volt, csak a munka, a rokonok, a barátok és a mindennapi teendők miatt jutott kevesebb időnk egymásra. Ha abban a hitben éltünk eddig a párunkkal, hogy ő az igazi, akkor semmi félnivalónk nincsen.

Forrás: Shutterstock

Ha viszont már egy ideje érezzük, hogy ez a kapcsolat inkább megalkuvás, mintsem szövetség, akkor se szomorkodjunk! Most bizonyosságot szerezhetünk, és ennek tudatában tervezhetjük újra az életünket. Nem szabad úgy együtt élni valakivel, hogy csak az időnket húzzuk vele, mert nincs erőnk szakítani, mert nem akarunk újra ismerkedni, és félünk az egyedülléttől.

Nem retteghetünk a magánytól, mert sokszor jobb, ha nincs mellettünk senki. Megtapasztalhatjuk, mennyi mindenre vagyunk képesek, és büszkék lehetünk magunkra. Sokkal jobb így élni, mint állandó látszatban - egy olyan viszonyban, amiből az összetartozás érzése hiányzik.

Együtt élünk, majd kiderül, hogy még mennyi ideig. Ahogyan az is, hogy a párom horkolását édes szuszogásnak hallom-e, vagy a világ legidegesítőbb zajának. Most még jobban megismerhetem, és remélem, az derül majd ki róla, hogy valóban ő életem társa, nem pedig csupán egy szakaszának kísérője.

Nyitott szemmel és szívvel éld meg a közös pillanatokat, és ne keseredj el akkor se, ha egy teljesen másik embert ismersz meg ezekben a napokban! Lehet, hogy sokkal izgalmasabb, mint hitted, hiszen mindenkiben lehetnek rejtett tartalékok, még hosszú évek után is. A kapcsolatok és a házasságok próbája ez a mostani időszak. Nem mindegyik pár kerül ki belőle győztesen, de mindenképpen értékes tudással gazdagodva.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.