szerelem csalódás félelem párkapcsolat Ferencz Gabriella
- Pedig két hónapig magamban tartottam, nem akartam túl korán kimondani, nehogy megijesszem. - Bence maga elé meredve elnémult. Rájött, hogy nem az a két hónap volt kevés.

És nem is az volt a baj, hogy végül kimondta a szót: szeretlek. Nem ezek miatt ment tönkre a kapcsolata. Ha a megfelelő lánynak vall az érzéseiről, az nagy becsben tartotta volna, és minden egyes alkalommal úgy örült volna neki, mintha először hallaná.

Megdöbbentő volt a százkilencven magas, jóképű férfit ilyen összetörtnek látni. Valóban nem ő tehetett arról, hogy szakítottak. Igyekezett az előző kapcsolatából tanulni, kijavítani a régi hibáit. Figyelt a lányra, annak szükségleteire, rezdüléseire, és nem akarta a kapcsolatot siettetni, amikor a barátnője szemmel láthatóan teljesen más tempót diktált. Talán pont az volt a probléma, hogy a fókusz túlságosan a lányra helyeződött.

Bence már nem figyelt magára, csak arra, hogy a barátnőjének minden jó és tökéletes legyen. Holott, ha nem teszi, már az elején kiderülhetett volna: egész egyszerűen nem illenek össze.

Hiszen egy kapcsolat a rezgések és a vibrálások táncáról, az érzések harmóniájáról szól. Az a szerelem pedig, ahol valaki fél kimondani, amit szeretne, vagy fél megtenni a következő lépést, nem szerelem, csak egy illúzió.

- Nem a megfelelő személynek mondtad ki - válaszoltam higgadtan.

Forrás: Shutterstock

Felesleges volt tovább magyaráznom, csak a tényt akartam közölni. Szerettem volna erőt adni neki és ráébreszteni arra, hogy nem kell sem a szót, sem az érzést meggyűlölnie. Abban kell hinnie, hogy következő alkalommal már annak vall szerelmet, aki megérdemli.

- Igen, én is rájöttem. Jó érzés, hogy őszinte lehetek, és valaki tökéletesen megért. - nézett rám Bence mosolyogva.

Láthatóan megkönnyebbült, mert rájött, hogy csak rosszul választott. És ez nem jelenti azt, hogy nem létezik olyan lány, aki örülne a szerelmi vallomásának.

Órákon át beszélgettünk, de nemcsak aznap, hanem a hét minden napján - heteken keresztül. A beszélgetéseink pedig egyre mélyebb témákat érintettek, egyre több érzelmet tartalmaztak, míg egy nap arra jöttem rá, hogy ki akarom mondani. Én! Egyszerre izgultam és rettegtem: vajon hogyan fogadja majd azt, ha egy lány vall először szerelmet?

De pont Bence példája döbbentett rá, hogy bátran meg kell tenni azt, amit akarunk. Nem dédelgethetjük magunkban némán a vágyainkat arra várva, hátha az idő majd megoldja. Ha ő is szeret, örülni fog neki, ha pedig nem, újabb tíz nap sem segít a helyzeten. Keresnem sem kellett az alkalmat, mert írt, hogy találkozzunk. Egymásra néztünk, mosolyogtunk. Akkor már tudtam, hogy ugyanarra készülünk, mindkettőnknek a mai napon súgta a szívünk, hogy vallanunk kell!

- Szeretlek!

- Szeretlek! - mondtuk ki egyszerre.

Kacagtunk, öleltünk, csókoltunk! Azóta már százszor kimondtuk egymásnak, és az értéke semmit sem kopott. A szemem ugyanúgy ragyog, ha rá nézek, a csókja pedig ugyanolyan szenvedélyes. Megtapasztaltuk: a megfelelő személy értékeli és nagy becsben tartja az őszinte vallomást. Örökre.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.