esküvő szerelem Laczó Adrienn koronavírus esküvőszervezés karantén
Hát itt ragadtunk kettecskén, hosszú-hosszú napokra-hetekre, se ki, se be. Egy utolsó párkapcsolati próbatétel az esküvőnk előtt? Kitelik a sorstól...

Úgy szeretnék ebben a sohavégetnemérősnek érződő helyzetben is erős maradni, és bizakodó, életigenlő, nemhisztis. A törékenységem ellenére bástya akarok lenni a társam számára. Minden este azzal fekszünk le, hogy holnap ugye felébredünk, és huss, de aztán minden reggel kiderül, hogy ez nem egy rossz álom, hanem egy kőkemény vizsgaidőszak. A tantárgyak: önuralom, találékonyság, emberség. Ahogy a GPS-ünk mondaná: újratervezés.

Amikor minden a rendes kerékvágásban megy, nincs folyton babszem a popsinkban, de most azért szenvedünk. Nem az ide-oda mászkálás hiányzik, hanem a lehetősége. A menekülés ki a természetbe, egy jófajta vidéki csárdába, ha a fakanalat ma épp szívünk szerint nem rendeltetésszerűen használnánk. Vagy egy standup előadásra, el a humortalan valóság elől.

Helyette kiaknázás zajlik, felfedezés - a lakás zegzugaié, a magunké, a másiké. Mit számít most, hogy én amolyan elvonulós típus vagyok, ha a szoba másik sarkában ott kucorodik valaki, aki némán ölelésért kiált? A tevékeny magány most luxus, de talán nem is baj, most nem annak van itt az ideje.

Hogy mi lesz, ha a májusi esküvőnk is áldozatává válik ennek az őrületnek? Hát csakazértis megtartjuk! A családi házunk kertjében, egy atombunkerben, vagy a Holdon, és ha kell, ketten, videokonferencia segítségével csatlakoztatva a vendégsereget. A nászút helyett pedig otthon, a kádban vesszük fel az újonnan vásárolt, teljes arcos búvármaszkot, és maximum a gumikacsákat figyeljük meg alulról. Fapados mennyország, ez jut most nekünk osztályrészül.

Forrás:Shutterstock

Amikor rám tör a kétségbeesés, szitkozódom: miért ilyen pocsék az időzítés, miért épp a közös életünk küszöbén üt be a krach? És magamba roskadok, hogy túl szép volt ez a mi történetünk ahhoz, hogy igaz legyen. Vagy legalábbis ahhoz, hogy megadasson néhány szívet díszbe öltöztetős, házasságra és gyermekvállalásra lélekben felkészülős hónap a zajos hétköznapok közepette.

Aztán persze elszégyellem magam, és hálát adok az égnek, hogy egészségesek a szülők, békében élünk, és egy minden földi jóval felszerelt lakás a karanténunk. Szó szerint az éltető levegőt jelenti a kis kertünk, amiben az éppen előbújó tulipán most gyakorlatilag a világegyetem.

Elgondolkodtam én is, mint bizonyára sokan az elmúlt napokban: mi Isten szándéka mindezzel? Megtudjuk talán, ha eléggé fülelünk ebben az elcsendesedésben.

Most a legfontosabb türelmesnek lenni. Ringatni. Kacagni. Szeretkezni. Vigasztalni. Zenét hallgatni, gyertyafényes vacsorát rittyenteni, és igenis kiöltözni. Fekvőtámasz-kihívásra invitálni a másikat. Vérre menő kártyapartikat vívni. Fűszernövényt ültetni. Végignézni David Attenborough sorozatát a Földről. Amikor ő derűsebb, hagyni magamat babusgatni - amikor én látom fényesebben a jövőt, felcibálni őt magam mellé. Kaptam egy ígéretet tőle, miszerint minden rendben lesz, és én hiszek neki. Mert most tényleg csak mi vagyunk egymásnak.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.