Jelek sors számok Törőcsik Edit sorsfordító
Alsóban már ismertem a számokat. Korábban, mint a többiek, mert a két évvel idősebb testvéremnek elsőben annyira nehezen ment az írás és a számok tanulása, hogy anyukánk minden délután gyakorolt vele.

Én meg csak délig voltam oviban, így én is gyakoroltam velük. Pedig csak színezni kellett volna, de a nagyfiús betűk és számok sokkal jobban tetszettek. Az osztályban az volt a szokás, hogy amikor megláttunk a digitális kijelzőn ugyanolyan négy számot egymás mellett, a mutatóujját a középsőre rakva elkiabálta magát a leggyorsabb: százhárom piros csík! Pontosan nem tudta senki, miért így kell, de valami olyasmi lehetett, hogy így tartható meg a szerencse, ami azzal ért, hogy a négy egyforma számot láttam. Szóval, jó jel.

Vicces, amikor még felnőttként is megmaradnak ezek a szokások. Ritkán láttam így a számokat, vagy inkább az életem annyira rohant, és vele én is, hogy észre sem vettem. Amikor azonban mégis, akkor a két ujjam azonnal keresztbe tettem, magamban elmondtam a kötelező szavakat, és arra gondoltam: akkor most ez jó. És ez egy másik jót jelez.

Vártam, hogy jöjjön már az a jó. Vagy csak egy kicsit jobb, mint ami éppen van. Persze, én még a jóban is nehezen merek bízni, mert kételkedő vagyok, és kevés az önbizalmam. Annyira félek, hogy elóvatoskodom, elbénázom a dolgokat, hogy még jobb legyen.

Aztán tavaly szeptemberben kezdődött. Pont 11:11-kor néztem a kocsiban az órára. Elmosolyodtam, gyorsan csináltam, amit kell, és el is felejtettem várni a jót, mert annyi dolgom volt. A következő pár napban, amikor éppen egy színházból jöttem haza, jó későn, az órára nézve láttam, hogy 11:11. De jó, már megint! Egy hét alatt kétszer is megtörténik velem, ezt jó jelnek vettem.

Aztán ez megváltozott. A négy számjegy üldözni kezdett. Ha kétszer néztem órára egy nap, akkor biztosan ezt láttam. Először nevetgéltem, majd elmondtam a kollégáimnak. Azok is röhögtek, hogy a tudatalatti dolgozik, meg biztosan direkt kivárom, hogy ezt mutassa az óra, és akkor eljátszom a meglepettet. De nem.

Forrás: Shutterstock

Vezettem a városban, kanyarodok az autóval, felnézek a lámpa felé, és mit látok az óriási kijelzőn? 11:11. Este az ágyban a telefonom pittyeg, hogy üzenetem jött, és hát mindenki tudja, hogy a késő esti üzenetek sosem jók, valami baj lehet. Már kapok is a telefonom után, ránézek, és 11:11.

Amikor már két hónapja minden nap láttam ezeket a számokat, azt hittem, meghülyültem. Az összes gondolatom akörül forgott: el akarom kerülni, hogy lássam. És csak ez zakatolt a fejemben. Aztán már azt hittem, hogy ez a rossznak a jele. Így üzen nekem az Univerzum, hogy hékás, figyelj már! Oké, ezt értettem is, de mire?!

Most már tudom. November 11-én váratlanul át kellett mennem a kocsimmal egy szerződött partnerhez tanácsadásra. Síkos volt az út, még sokan nyári gumival jártak, és persze mindenki sietett - volna, de a sor hirtelen befékezett.

Én is beleálltam a pedálba, de közben felnéztem a visszapillantóba, és láttam, hogy a mögöttem jövő hogyan csúszik belém. Szerencsére be voltam kötve, és volt légzsákom is, de ő hátulról rátolt az előttem megállóra, szóval elöl-hátul tört az autóm. A kocsim megállt, a műszerfal is lefagyott - csak azt mutatta, hogy 11:11...

Törőcsik Edit novellája

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.