párkapcsolat lélek Ferencz Gabriella szakítás értékek
- Már nem vagy rám hatással! - mondta dühösen Gábor, de megfeszült teste egészen másról árulkodott. Bizonytalanságról, elkeseredettségről, féltékenységről.

Nem akarta, hogy neki rossz legyen, a volt barátnőjének pedig jó. Hogy könnyedén túllépjen rajta, és míg ő nem tud elszakadni Lillától, addig a lány boldog legyen nélküle. Évekig éltek együtt egy régi házban, amit a barátnője a legnagyobb szeretettel szépítgetett. Minden nap becsempészett valamit az otthonukba, ami még meghittebbé tette. Szívvel és örömmel csinálta, de Gábor nem látott mást, csak hogy egy újabb felesleges dologgal lett több a lakásban - ami csak fogja a port.

Nem látta a szépségeket, amik a lány lelkét tükrözték vissza. Nem látta a pillanatok értékét, ahogyan azt sem akarta észrevenni, hogy rideg, kritizáló viselkedésével egyre messzebbre löki magától a lányt. Viharos szerelmük az utóbbi időben inkább csak mélységekkel és gödrökkel volt tele: eltűntek a kedves pillanatok, és annak az izgalma, hogy örömmel várják haza a másikat.

Túl sok volt már a rossz és a hiány ebben a kapcsolatban ahhoz, hogy megmenthető legyen. A lány ezt felismerte és lépni akart, de a férfi mint egy horgony, folyton visszarántotta. Nem tudta elképzelni, hogy Lillanélküle is képes kézben tartani és boldogsággal megtölteni az életét. Azt annál inkább, hogy könnyedén párra lel majd, mert ha a lelke szépségeihez nem is volt szeme, a tetszetős külső adottságaihoz igen.

Látta szépen ívelt csípőjét, kerek melleit, optimista mosolyát. Pont ez volt az, ami a lányban a legjobban idegesítette: hogy sosem omlott össze, és mindig remélt. Nem a miérteket kereste, hanem a megoldásokat. Nem keseredett el, talán csak percekre, aztán folytatta - még több hittel, erővel, kitartással.

Forrás: Shutterstock

Lilla bármit megmentett volna, csak a kapcsolatukat nem akarta tovább magával cipelni. Ebben már nem hitt: túl sokszor csalódott, és túl gyakran látta Gáboron, hogy nem fog változni - vagy ha mégis, akkor rossz irányba. A férfi nem akarta észrevenni a hibáit és a kapcsolatuk alakulásában betöltött szerepét. "Majd megoldódik! Elfelejti, kialussza!" - ilyen gondolatokkal próbálta elhessegetni a kételyeit. Biztos volt abban, hogy Lilla képtelen élni nélküle - és ez az öntelt magabiztosság megerősítette abban a hitében, hogy neki nem kell semmit sem tennie.

- Költözz el! - lépett egyik nap a lány Gábor elé.

A férfi nevetett a kérésen, de ha már így alakult, gondolta megleckézteti: összepakolt pár holmit, és elment a szüleihez. Nem akart messzire költözni, hiszen biztos volt benne, hogy pótolhatatlan. Hetek teltek el csendben. Lilla nem kereste, Gábor annál többször - teljesen kiszámíthatatlan időpontokban és hangnemben írt a lánynak. Hol vádló, hol szerelmes, hol pedig csöpögősen kedves volt. Mindent megpróbált, hogy a lány lelkének húrjait elérhesse és ismét játszhasson rajtuk.

Lilla eleinte válaszolt az üzenetekre, de miután rájött, hogy ezzel csak lehetőséget ad Gábornak arra, hogy megint megbántsa, némaságba burkolózott. Egészen a mai napig, mikor hosszú idő után újra személyesen találkoztak. Azt kérte, hogy vigye el az összes holmiját és törölje a telefonszámát. Vagy megteszi, vagy letiltja a férfit.

- Már nem vagy rám hatással! - ismételte remegő hangon Gábor, annak ellenére, hogy mindketten tudták: ez hazugság.

De a lány nem akart sem magyarázkodni, sem beszélgetni, csak szabadulni a szituációból és a kapcsolatból, amely hónapokkal ezelőtt összeomlott. Ami a múltjának egy darabja, de nem része a jövőnek. Szótlanul nézte végig, ahogyan a férfi az utolsó táskát is kicipeli, majd intett a fejével, és kulcsra zárta az ajtót. "Boldog jövő következik!" - suttogta maga elé, majd a bizakodó mondatot egy finom mosollyal erősítette meg.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.