párkapcsolat Greta May problémák düh utálat kommunikáció
Tudod, van, amikor az ember lánya már nem bírja tovább, és ki kell mondania, amit olyan sok éven át mindig is érzett: hogy mi a baj veled. Hogy mi a legidegesítőbb, a legőrjítőbb - hogy mi megy az agyamra.

Ne sértődj meg, csak nyeld le csendben, és gondolkozz el rajta, miért kapod. Aztán ugorj neki gyorsan, és változtass, drága! Mindenen, amiket felsoroltam, szép sorban. Oké, elfogadom, hogy nem két nap lesz, de azért kapd össze magad! Az idő véges, ne hidd, hogy ítéletnapig várok...

1. Ne kapd fel a vizet!

Jó, vágom, hogy már sokkal ritkábban fordul elő, mint régen, de azért még mindig becsúszik, hogy durcizol és bevágod az ajtót. Ugye, tudod, hogy ezt mindenki rohadtul utálja? Belehalnál, ha ilyenkor elszámolnál tízig?! Sőt, a legjobb az lenne, ha nem várnád meg, amíg teljesen felbaszod magad, hanem már akkor kimondanád, mi a nyüves fene bánt, mielőtt eljutsz a hisztiig. Senki nem gondolatolvasó, ha valami gondod van, nyögd ki időben, szivi!

2. Ne rágódj már annyit!

Az ég szerelmére, ne fantáziálj! Ne képzeld mindenről a legrosszabbat, ne szarj be annyira, és ne sakkozd végig éjszakánként, mit csinálnál, ha... Inkább aludj, oké? Az élet egy nagy társasjáték, de nem kell mindig tíz lépéssel előrébb járnod. Csak spontán. Lazán. Ismered egyáltalán ezt a szót? Nem azt mondom, hogy szarj le mindent, de nem kell agyontervezni sem. Nyu-gi. Elismerem, ebben is sokat változtál már, mondjuk 10-ből 7-szer spontán vagy, de baszki, ennyi nekem nem elég. Ugorj neki, és iktasd ki a maradék 3-at is!

Forrás: Shutterstock

3. Nem kell mindig a keményet játszani!

Nem sírsz. Nem rinyálsz. Csinálod, mert kemény vagy. És lehetőleg el sem mondod senkinek, ha éppen valamiért rohadtul nehéz. Lehet, hogy szerinted ezt így kell, de már nagyon unom. Ki a francot érdekel, ha néha gyenge vagy és esetleg látják is rajtad? Ez a való élet, nem egy hülye regény! Engedd már el a keménykedést, és fogadd el: nincs abban semmi, ha kimutatod, amikor valami fáj. És ne akarj elsüllyedni a szégyentől, ha véletlenül könnyek gyűlnek a szemedbe! Fogd már fel, hogy ettől leszel igazán erős!

+1 Ne érzelegj annyit!

Szép dolog az emberség, de nem kell mindenkit sajnálni. Rég rájöttél - akkor?! Nem lehetne, hogy tudatosan irányítsd? Figyu, aki alád tett, kiszúrt veled, vagy érzéketlen volt, azt ne pátyolgasd, ha aztán mégis hozzád szalad kínjában! Küldd már el a francba, vagy röhögj a szemébe! Jó, ez is megyeget már - szeretem, amikor valakinek egyértelműen a szemébe mondod, hogy menjen a francba, de azért lehet még ezt fokozni. Csak bátran! Tudom, egy második esély mindenkinek jár. EGY. De több nem. Remélem, sikerült örökre a fejedbe vésni!

Na, végre kiadtam magamból. Most már mindent tudsz, emésztgesd csak nyugodtan. És félre ne értsd, attól még, hogy ezeket utálom benned, ismerem és értékelem a jó tulajdonságaidat. Jó, legközelebb azokat is felsorolom, de most nincs több időm. Amúgy is fura egy kicsit, hogy a tükörképemmel beszélgetek...

Még több cikk Gretától!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Gerta stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.Forrás: Szabó Gábor

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.