szerelem vágy kibeszélő Tekintet Greta May párkapcsolat érzelem tükör
Kikísérte a férjét a ház elé, bár legszívesebben hozzá sem szólt volna. Üzleti út, hát persze - gondolta keserűen, míg végignézett a pofátlanul csinos titkárnőn, aki már a kocsi előtt várt. A nyakig érő combjai majdnem tövig kilógtak a miniszoknya alól.

Láthatóan semmi más gondja, mint tetszeni a főnöknek és fontoskodni. Most is valami aktát dugdos Gábor orra alá. Nem tudja megvárni, míg beszállnak a kocsiba?!

Némán tűrte, hogy a férje még egyszer odalépjen hozzá és búcsúcsókot nyomjon a szájára, de legszívesebben az arcába sikoltotta volna, hogy nem ilyen csókokat akar. Igaziakat, mint régen. Vagy ha olyat nem is, hát legalább megfáradt, fásult házastársi csókot, ahogy a hozzájuk hasonló ötvenéveseknél szokás. Hónapok óta nem nyúltak egymáshoz - pedig régen ez egyáltalán nem volt jellemző, sőt... Hová lett az élete? Hová lett a szerelmük? Meddig éljenek így tovább?

Nyilván már nem kell Gábornak. Megöregedett, meghízott, nem tudja felvenni a versenyt a fiatal nőkkel. Irigyen bámulta a titkárnőt, ahogy karcsú testtel, kecses mozdulattal beszáll a férje autójába... Milyen könnyű neki! Fiatal cicababa, se gyereke, se gondjai, övé a világ!

A lány észre sem vette, hogy nézik. Minden erejével azon volt, hogy állja a sarat, azonnal válaszoljon, mindenre figyeljen, mintha mi sem történt volna. Gépiesen mozgott, mosolygott, köszönt, nevetett. Odatolta a főnöke elé az aláírandó papírokat, amiket vissza kell küldenie egy futárral a céghez, de közben a testéhez kellett szorítania a könyökét, hogy ne remegjen a keze.

"Két nap" - lüktetett benne rémülten. Tegnap hívta fel az orvos, hogy rosszak lettek az eredményei, kiújult a rákja. Azonnal műteni kell, utána hónapokig tartó kezelések jönnek. Tudta, hogy az életével játszik, mégis két napot kért. Muszáj elmennie erre az útra, valójában ő viszi az egész projektet az idióta főnöke helyett. Ha most magára hagyja, ugrik az üzlet, őt pedig tutira kirúgják - akkor pedig miből él, amíg kezelésekre jár?

Forrás: Shutterstock

Két nap, lüktetett benne kétségbeesetten, és közben a főnökre tévedt a tekintete. Gyűlölte, amiért ilyen ostoba és pökhendi, de egyúttal irigyelte is. Férfi - már ettől egyszerűbb a dolga, hiszen sosem lesz mellrákja! -, gazdag, jó állása és szép családja van. A felesége láthatóan szereti, ott vannak egymásnak, bármi is történjen. Neki meg senkije sincs. Milyen könnyű ennek a nagyképű majomnak! Övé a világ!

A férfinek fel sem tűnt, hogyan néz rá a lány. El volt foglalva a gondolataival. Gyűlölte ezt az utat, és az egész projektet. Évek óta untatta a munkája, de nem volt mersze váltani. Nem tizenéves már, hogy az álmai után menjen - mit szólnának a barátok és a család? A megszokott életszínvonalat tartani kell, ráadásul a három fiú hamarosan egyetemre megy. Így viszont minden reggel úgy kel, hogy utálja magát.

Tudta, hogy pszichológushoz kéne mennie - sőt, egy másfajta szakemberhez is... Jó ideje érzi a felesége tekintetéből, hogy ez így nem mehet tovább. Sosem gondolta, hogy ILYEN baja lesz. Pont neki, aki sosem tudott betelni a szexszel. Csak kétszer fordult elő, hogy csődöt mondott az ágyban, utána már nem mert próbálkozni sem. Egyszerűen érezte, tudta, hogy nem sikerülne.

Fogalma sem volt, miért, hiszen imádja Zsuzsát. Mindig is működött köztük a szenvedély, most meg egyszerűen képtelen... Mit gondolhat róla az asszony? És vajon meddig marad egy tehetetlen férj mellett? Hiszen még most is kívánatos nő, meg sem kottyant neki az 52 év, a gyereknevelés, a küzdelmes évek, amikor nélkülözniük kellett. Aztán jött a cég és a jólét, most ezt rúgja fel? Azért, mert unja?! Így meg itt marad, élete végéig egy unalmas munkával, talán örökre impotensen.

Megérkeztek a reptérre. Nem volt mit tenni, félresöpörte magában a gondjait, és kiszállt az autóból. Mellette lépdelt a titkárnő, már a projekt részleteit tárgyalták. Otthon a feleség összeszedte a szennyest, odatette főni az ebédet. Zombiként tették a dolgukat - mindhárman. Azt hitték, értik az életet, értik magukat, értik a másikat. Pedig tökéletesen félreértettek mindent. A gondjaik megoldhatóak lettek volna - semmi mást nem kellett volna tenniük, mint beszélni egymással...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.