szerelem Szegő Lindi párkacsolat függés aranykalitka uralkodás elnyomás
Míg szingli voltam, arra vágytam, hogy olyan férfi legyen mellettem, akinek nagyon fontos vagyok. Legyen benne egy cseppnyi birtoklás is, hiszen, akit szeret az ember, azt félti is. Na, de mindennek van határa!

Sajnos néha sikerült olyan egyedet kifogni, aki elég sajátosan értelmezi a szerelem fogalmát. A határok meglehetősen messze vannak egymástól, a legliberálisabb partnertől a modernkori rabszolgatartóig - de most az utóbbiról lesz szó.

Az álcázás

Az elnyomó eleinte bársonyszőnyeget terít a lábad elé, egyszarvú lufikkal aggatja tele a lakást, rózsaszirommal szórja tele az ágyadat. Bármit megtesz vagy megkapsz tőle - házon belül -, csodás aranykalitkát épít. Eleinte még élvezed is ezt a határtalan, émelyítő szerelmet, szívecske formájú buborékokat böfögsz a szódától is. De még nem tudod, hogy jön majd a feketeleves. Mert a lovagod busás árat kér mindezért...

A valóság

Egyetlen dologra teszi rá a kezét, amit vasmarokkal szorít és nem enged: a szabadságodra. Először csak finoman próbálja a tudomásodra hozni, hogy a közösségi oldalakon kitett képedre adott kommenteket ne lájkold, ha jót akarsz, mert EZ NEKI NEM FÉR BELE... Aztán szigorú tekintettel figyeli, hogy kire mersz visszanézni, ha az utcán sétáltok.

Ne nézz sehova, különben nem teszed zsebre, amit kapsz! Szórakozni kizárólag vele mehetsz, és rögtön tömegverekedést produkál, ha valaki rád meri vetni a pillantását. El akarsz menni a barátnőiddel egy péntek este beülni valahova? Ezt úgy, ahogy van, felejtsd el! Szórakozni? Nélküle? Ez szintén nem fér bele.

Rád ragad. Nem ereszt! Megfojt a féltékenységével, és hiába magyarázod neki, hogy csupán a csajokkal akarod jól érezni magad, és egy kis levegőre lenne szükséged, az istennek nem érti meg.

Forrás: Shutterstock

Ha elmész bulizni...

Előrántja a legsértődöttebb arckifejezését, és jaj neked, ha másnap reggel lejelentkezel nála! Tedd össze a két kezed, amiért egyáltalán méltóztatik veled beszélni!

Míg partizol, élő videóhívást kezdeményez, hogy lássa, kivel táncolsz éppen. A barátnőknek pedig illik beintegetni a képbe, hogy bizonyítsák, ők vannak körülötted, nem pedig lovagok hada.

Szakítással zsarol!

Körbefon, birtokol, te az ő zsákmánya vagy! Levegőért kiáltanál, de beveti a leghatásosabb fenyegetést: ha nem úgy ugrálsz, ahogy fütyül, akkor vége a románcnak! Még azt is beszabályozza, hogy mit vegyél fel, mert ha kicsit mélyebb a dekoltázs, vagy kurtább a szoknya, mehetsz vissza átöltözni. Hát mégis mit képzel? Talán burkát hordj, mert térd fölé ért a szoknyád egy kicsit? Ez nem szerelem, ez birtoklás! A kutya sem a póráz miatt marad hűséges, és a madár sem dalol kalitkában, hiába van aranyból.

Aki ilyen pasival találkozik, az vagy álljon ki magáért, vagy olyan gyorsan fusson, amerre lát, hogy csak a port lássák utána! Ha ilyen kapcsolatban élsz, gondolkodj el azon, miért hagyod elnyomni magad! Azért kellene a pároddal legyél, mert az érzelmi zsarolása nélkül is úgy akarod - nem azért, mert "fogva tart"...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.